van der Horst

Portugal: Hamilton met enige moeite voor Verstappen

Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft het derde duel met Max Verstappen (Red Bull) gewonnen. Tijdens de Grote Prijs van Portugal kwam het tweemaal tot een rechtstreekse strijd, met de Mercedes-rijder dus als uiteindelijke winnaar. In het kampioenschap heeft Hamilton nu zeven punten voorsprong op zak. Polesitter Valtteri Bottas (Mercedes) kon geen vuist maken en werd derde.
  • STX Motorhomes
De derde F1-race van het seizoen werd al net na de openingsronde onderbroken na een aanrijding tussen Alfa Romeo-rijders Antonio Giovinazzi en Kimi Raïkkönen, waarbij de Fin zijn voorvleugel stuk reed op het rechte stuk. De start had vooraan niets veranderd, tenzij dan voor Sergio Perez, die een plek verspeelde aan Ferrari-man Carlos Sainz. De strijd in de spits begon pas echt na de herstart.

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Lewis Hamilton verkeek zich op de tactiek van leider Valtteri Bottas, waardoor de Britse recordkampioen meteen Max Verstappen naast zich kreeg. Uiteindelijk ging de Nederlander buitenom om zijn grote rivaal te passeren. Bottas leek even een vogel voor de kat, maar ondanks de DRS kwam er geen aanval. Meer nog: na een klein foutje kon Lewis Hamilton enkele ronden later een tegenaanval plaatsen en de tweede plek weer opeisen. Nadien slaagde hij er wél in om voorbij Bottas te gaan.

Max Verstappen had een pitstop nodig om de maat te nemen van de Finse Mercedes-rijder. De kloof met Hamilton bedroeg ondertussen drie seconden en op de harde banden was de Mercedes in het voordeel. Een wanhoopspoging om de pitstop van Sergio Perez uit te stellen en zo de leider op te houden draaide op niets uit. Het punt voor de snelste ronde ging wel naar onze noorderbuur, dankzij een late pitstop. Ook Valtteri Bottas deed een poging, maar kwam een fractie tekort. Winnaar Hamilton verstevigt zo zijn WK-leiding, aangezien hij nu zeven punten voorsprong telt op het speerpunt van Red Bull.

Correctie: Verstappen ging bij zijn snelste ronde opnieuw buiten de witte lijnen van het circuit en verliest dus een punt. Valtteri Bottas scoort het punt voor de snelste ronde in de wedstrijd.

Lando Norris - McLaren MCL35
Lando Norris - McLaren MCL35
Achter de twee topteams was de prijs voor 'best of the rest' opnieuw voor McLaren-rijder Lando Norris, net als in Imola enkele seconden voor Charles Leclerc (Ferrari). Teamgenoot Carlos Sainz beleefde een minder leuke namiddag en kon geen punten sprokkelen. Esteban Ocon, Fernando Alonso (beiden Alpine), Daniel Ricciardo (McLaren) en Pierre Gasly (Alpha Tauri) konden dat wel.

Het Formule 1-circus blijft op het Iberische schiereiland om volgend weekend al in actie te komen op het circuit van Barcelona.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Portugal 2021

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1:34:31.421
2.Max VerstappenRed Bull Racing Honda+29.148s
3.Valtteri BottasMercedes+33.530s
4.Sergio PérezRed Bull Racing Honda+39.735s
5.Lando NorrisMcLaren Mercedes+51.369s
6.Charles LeclercFerrari+55.781s
7.Esteban OconAlpine F1 Team+63.749s
8.Fernando AlonsoAlpine F1 Team+64.808s
9.Daniel RicciardoMcLaren Mercedes+75.369s
10.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri Honda+76.463s
11.Carlos SainzFerrari+78.955s
12.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 ronde
13.Sebastian VettelAston Martin Cognizant F1 Team+1 ronde
14.Lance StrollAston Martin Cognizant F1 Team+1 ronde
15.Yuki TsunodaScuderia AlphaTauri Honda+1 ronde
16.George RussellWilliams Mercedes+1 ronde
17.Mick SchumacherHaas+2 ronden
18.Nicholas LatifiWilliams Mercedes+2 ronden
19.Nikita MazepinHaas+2 ronden
20.Kimi RaikkonenAlfa Romeo Racing FerrariDNF


Foto: Mercedes AMG Petronas Motorsport, Red Bull Racing



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons