van der Horst

Portugal: Mazepin neemt schuld op zich voor blokkeren Perez

Sergio Perez - #11 Red Bull Racing
Sergio Perez - #11 Red Bull Racing
Nikita Mazepin heeft zijn excuses aangeboden aan Sergio Perez omdat hij hem heeft geblokkeerd toen hij werd gedubbeld door de Mexicaan. Het duo botste bijna tijdens de Portugese Grand Prix. Mazepin kreeg uiteindelijk een tijdstraf van vijf seconden voor het incident.
  • Heinz Performance
Haas-rookie Mazepin had net de pits verlaten toen hij blauwe vlaggen kreeg om uit de weg te gaan voor Perez' Red Bull-bolide. De Rus stuurde vervolgens in, in bocht 3, toen Perez hem probeerde in te halen. De Mexicaan kon geen kant meer op en moest hard remmen om een botsing te vermijden. De stewards bespraken het incident en kozen ervoor om Mazepin een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt te geven voor zijn Superlicentie wegens het negeren van de blauwe vlaggen.

"Het was heel nipt. ik dacht dat hij me zag", zegt Perez. “Ik dacht echt dat ik mijn voorvleugel had beschadigd. Hij verontschuldigde zich na de race. Hij had me eigenlijk niet gezien."

Mazepin concludeerde dat hoewel het team hem niet op tijd had gewaarschuwd, hij de schuld toch op zich neemt. "Het is vrij simpel. Het was helemaal mijn fout", aldus de Rus. “Ik werd halverwege de race omgezet naar een Plan C - ik was de enige die een 'two-stop' deed - en om eerlijk te zijn verwachtte ik al dat ik alleen zou rijden gedurende de race. Ik heb niet echt een waarschuwing gekregen van het team, maar dat is geen excuus. Het is gewoon mijn schuld. Ik heb al mijn excuses aangeboden aan Checo."

Er is geen ademruimte tussen de Portugese en Spaanse Grand Prix voor de racers. De vierde manche van het F1-kampioenschap vindt dit weekend plaats op het circuit van Barcelona.

Foto: Red Bull Content PoolSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op maandag 3 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons