van der Horst

Portugal: Neuville heerst in Porto

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De twee showproeven in Porto hebben het klassement in de Rally van Portugal nog maar eens overhoop gehaald. Thierry Neuville was de absolute heer en meester in de straten van Porto en lijkt, vreemd genoeg, een stevige basis te hebben gelegd voor een tweede seizoenswinst in twee korte showproeven. Het leek wel een slagveld aan de boorden van de Douro.
  • Circuit Zolder
Nadat de kaarten vrijdagmiddag al stevig werden geschud, kreeg deze krankzinnige vrijdag nog een ongelooflijk slot. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) verscheen met een gebroken vering, Mads Ostberg werkte de proef af in "roadmodus", en Kris Meeke werkte de proeven zelfs af op een velg.

Thierry Neuville trok zich geen snars aan van de malaise van zijn tegenstanders en gebruikte de straten van Porto om een kleine voorsprong om te zetten in een mooie voorgift. Hij pakte een tiental tellen op zijn belangrijkste belager Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC). Hij volgt nu op 17.7 seconden. Dani Sordo is derde op bijna 25 seconden en kan dus een belangrijke rol spelen mocht Neuville morgen problemen kennen. 

"Het is een goede dag voor ons gebleken. Morgen is het uitkijken voor de concurrentie maar vooral voor de grote stenen en lekke banden", aldus een gelukkige Neuville die zich na de middag fantastisch in zijn vel voelde.

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
Mads Ostberg (Citroën C3) springt vreemgenoeg naar stek vier. Hij ging nog voorbij Esapekka Lappi (Toyota Yaris) en Kris Meeke (Citroën C3). Hij zakt van een virtuele podiumstek naar plaats zes op driekwartminuut van Neuville.

Het werd een zotte vrijdag in Portugal, met om de haverklap een nieuwe leider en een volledig nieuw klassement. Zaterdag zijn er zes proeven, zondag nog eens vijf.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons