van der Horst

Portugal: Neuville jaagt op trio Toyota's

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
In de Rally van Portugal, de zevende manche van het WRC, is Thierry Neuville vierde na de openingsdag. De Belg jaagt na een sterke middag op een trio Toyota's die voorlopig het virtuele podium bezetten. Ott Tänak leidt.
Thierry Neuville (Hyundai i20) was na de middag in goeie doen. Hij opende nog matig maar besloot de openingsdag met twee besttijden en zet zich zo achter alle Toyota's die dus het virtuele podium bezetten.

Ott Tänak (Toyota Yaris) is nog steeds leider en diepte zijn voorsprong verder uit op vrijdagmiddag. Hij telt 17.3 seconden voorsprong op een herboren Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en 22.8 seconden op Kris Meeke (Toyota Yaris). De Fin en de Brit vervullen hun rol perfect als buffer en houden voorlopig Thierry Neuville en Sébastien Ogier (Citroën C3) achter zich. De Belg staat wel maar op anderhalve seconde van het virtuele podium. Tussen de Belg en Ogier zit er ook maar anderhalve seconde.

Achter hen: twee Fords, en daar zit Elfyn Evans (Ford Fiesta) niet bij. Teemu Suninen (Ford Fiesta) en Gus Greensmith (Ford Fiesta) die dus meer dan behoorlijk debuteert, zijn zesde en zevende. Greensmith volgt op amper 7 seconden van Suninen. Evans had elektrische problemen. Esapekka Lappi (Citroën C3) rondt de top acht af.

In WRC2 leidt Ole-Christian Veiby voor Kalle Rovanperä. Guillaume de Mévius is 14de in zijn klasse.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons