van der Horst

Portugal: Neuville krijgt herkansing

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Komend weekend staat met de Rally van Portugal reeds de vijfde manche van het WRC op het programma. Elfyn Evans besluit het eerste kwartaal als WK-leider en met een hete zomer voor de boeg, is het tijd om te scoren. Thierry Neuville kan zijn slechte ranking in het WRC met een goede startpositie terug ombuigen, maar er zijn (veel) kapers op de kust.
  • St. Paul
De Rally van Kroatië stond helemaal in het teken van het overlijden van Craig Breen (Hyundai). Hoe hard ook, het circus dendert voort, en ook al rijdt de Ier deze generatie lang nog altijd mee, er zal moeten gebikkeld worden.

Ondanks die zure opgave van Thierry Neuville (Hyundai) zit er misschien wel iets goeds in. De Belg heeft wel 11 punten goed te maken op WK-leider Elfyn Evans (Toyota) maar geniet zeker al in de komende manche van een goede uitgangspositie, als vijfde op de baan. De Belg toonde zich al competitief dit jaar en mag/moet als vijfde op de weg, op vrijdag, rekenen op een sterke openingsdag. Voor Hyundai moet dat ook, want hij blijft de enige spits, ook al genieten een herboren Esapekka Lappi (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai) van dezelfde voordelen.

Bij Toyota malen ze voorlopig om weinig. Elfyn Evans (Toyota) rijdt vooruit, samen met een afwezige Sébastien Ogier (Toyota) die later weer kan profiteren, en Kalle Rovanperä (Toyota), zegeloos in 2023, op drie. De drie zweven tussen 68, voor Evans en Ogier, en 67 punten, voor Rovanperä, bovenaan de stand. Ott Tänak (Ford) telt er 65, Neuville 58.

Tänak krijgt steun van Pierre-Louis Loubet (Ford) die vanuit zijn goede startpositie ook kan scoren.

In WRC2 is het een vol huis. met de leider in WRC2, Yohan Rossel, WRC-vedettes Andreas Mikkelsen en Kris Meeke, Oliver Solberg, Teemu Suninen, Nikolay Gryazin en Grégroire Munster, en nog veel veel meer....

Donderdag is er de shakedown, vrijdag is het al voor echt met negentien proeven tot en met zondag. Dan eindigt de rally traditioneel, over de middag, in Fafe.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 9 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons