van der Horst

Portugal: Neuville op weg naar winst en leiderspositie

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ook deze namiddag heeft Thierry Neuville nog verder zijn voorsprong uitgediept. De Oostkantonner won de laatste KP van de dag nadat Evans, Latvala en Ogier ook hun kruimeltje meepikten met elke een etappewinst. Maar Neuville bleef telkens in de buurt, maakte geen fouten en gaat rusten met een geruststellende voorsprong op naaste achtervolger Evans.
  • Shopa
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Niet minder dan 40 seconden voorsprong heeft onze landgenoot Neuville op de Ford van Elfyn Evans die ook een mooie rally achter de rug heeft. En met nog dik 50 km voor de boeg is deze voorsprong meer dan geruststellend. Maar de bloemen worden pas na de meet uitgedeeld en dus worden het nog bange kilometers voor Neuville die niet alleen de rally kan winnen, maar ook autoritair de leiding kan nemen in de tussenstand.

Evans staat in die tussenstand van het kampioenschap momenteel op de negende plaats met een vijfde plaats als beste resultaat. De Brit kan de punten goed gebruiken en zal meer dan waarschijnlijk geen risico nemen om te trachten de 40 seconden te overbruggen. Hiervoor moet hij bijna een seconde per kilometer sneller zijn dan de Hyundai-rijder en dat is een onmogelijke opdracht. Of Neuville op de laatste KP ook nog risico's zal nemen om de extra punten van de Power Stage nog mee te pakken is ook nog maar de vraag.

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Derde is momenteel Danni Sordo op 57 seconden terwijl de Ford van Suninen en de Toyota van Lappi reeds tegen een achterstand aankijken van meer dan een minuut. Ostberg en Breen zelfs respectievelijk dik drie en vijf minuten. Spijtige zaak voor Hyundai is het feit dat Sordo als vierde piloot voor Hyundai geen punten in het merkenkampioenschap pakt. Pech dus voor het Zuid-Koreaanse merk, maar momenteel staat Hyundai wel op kop en met een tweede winst van het seizoen erbij blijven ze uiteraard aan de leiding.

Morgen dus nog vijf proeven of 51 km nagelbijten en dan weten we of Neuville de leiding overneemt van Ogier in het Wereldkampioenschap rally.

Foto's: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons