van der Horst

Portugal: Ogier houdt Neuville af en wint

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de rally van Portugal op zijn naam geschreven. De Franse wereldkampioen controleerde de slotdag meesterlijk en hield zo Thierry Neuville op achterstand. Hyundai zet met Dani Sordo wel een tweede wagen op het eindpodium.
Geen grote verrassingen meer op de slotdag. De posities bleven ongewijzigd. Thierry Neuville (Hyundai i20) zette Ogier (Ford Fiesta) nog even onder druk, maar de Franse wereldkampioen sloeg meteen terug, wat meteen het teken was voor Neuville om de banden te sparen voor de Power Stage. Neuville verzekerde zijn tweede positie en graaide ook nog vier punten mee op die Power Stage. Enkel Ott Tänak (Ford Fiesta) was sneller.

Voor Ogier is het zijn tweede seizoenszege na de Monte Carlo. De Fransman reed een ijzersterke wedstrijd, rekening houdende met zijn positie als opener, vrijdag. De wereldkampioen pareerde iedere aanval van Neuville en was helemaal bevrijd toen Ott Tänak, lange tijd leider, vooraan wegviel. Ogier hield Neuville uiteindelijk op 15.6 seconden.

Winst zat er niet in voor Neuville maar bij Hyundai zullen ze zeker tevreden zijn. Dani Sordo (Hyundai i20) pakte namelijk de derde stek en zet zo twee wagens op het eindpodium. Tänak werd uiteindelijk vierde, voor Craig Breen (Citroën C3) die een patent lijkt te hebben genomen op die positie.

Elfyn Evnas - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evnas - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans Ford Fiesta werd zesde. Juho Hänninen (Toyota Yaris) pakt nog eens punten en rijdt zich terug iets meer de gratie in bij Toyota. Mads Östberg (Ford Fiesta) besloot op positie acht.

In WRC2 verpulverde Andreas Mikkelsen de tegenstand, maar hij rolde op het eind nog uit de wedstrijd waardoor Pontus Tidemand op het eind alsnog de zege in zijn zakken mocht steken.

In de WK-tussenstand doet Ogier een goede zaak, ten nadele van onze Belg. Ogier pakt 26 punten en zet zijn totaal op 128. Neuville mag met 22 punten naar huis en telt nu 106 punten. Hij wipt over Jari-Matti-Latvala die nu 88 punten in zijn bezit heeft. Begin juni trekt de karavaan naar Sardinië.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons