van der Horst

Portugal: Ogier op weg naar historische zege

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is op weg naar zijn zesde zege in de Rally van Portugal, de vijfde manche van het WRC. De Fransman moet enkel nog afrekenen met Ott Tänak op de afsluitende Power Stage in Fafe.
Zondag werd er nog hard uitgekeken naar het duel tussen Sébastien Ogier (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai). Het werd echter snel duidelijk dat de Fransman de controle zou behouden. Tänak probeerde hard om het gat te dichten, maar Ogier pareerde elke aanval. Ogier lijkt op weg naar een historische overwinning. Hij kan de enige rijder worden die de wedstrijd zes keer wint.

De Fransman verdedigt een bonus van tien seconden op de Est die vooral zijn zinnen heeft gezet op de punten op zondag. Ook Thierry Neuville (Hyundai) heeft het gemunt op die punten, met als doel Tänak niet te veel punten te laten terugnemen en vooral Elfyn Evans (Toyota) af te houden. Voor de Welshman is dit een lijdensweg aan het worden. Hij kreeg zondagmorgen af te rekenen met motorproblemen.

Adrien Fourmaux (Ford) is op weg naar een vierde stek, en kostbare WK-punten. Dani Sordo (Hyundai) reed zich volledig verloren in de mist, en mag blij zijn dat Evans problemen kent. Andere pechvogel is Grégoire Munster (Ford) die in een zachte berm werd gezogen en zijn Puma vast reed.

In Rally2 leidt Nikolay Gryazin maar hij neemt geen punten in WRC2. De strijd daar gaat nog tussen Jan Solans en Jos McErlean, met de Spanjaard in het voordeel.

De Power Stage staat gepland om 13.15 uur.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons