van der Horst

Portugal: Ogier zet zich op kop - Tänak in de fout

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Na twaalf klassementsproeven kent de Rally van Portugal opnieuw een nieuwe leider. Sebastien Ogier profiteert optimaal van problemen bij zijn teamgenoot bij Ford Ott Tänak. Neuville staat voorlopig tweede.
  • Prospeed Competition
Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) leek de rally in een stevige plooi te leggen met een stevige besttijd op KP11 en schitterende splits op KP12, maar dan ging het mis. De Est raakte een boord en brak de Ford Fiesta, waardoor een eerste zege opnieuw uitgesteld wordt. Tänak zakt van de kop naar positie vijf.

Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) nam graag maar dat wel met een schitterende besttijd op KP12. Ogier bouwde wel helemaal zelf zijn voorsprong uit op Thierry Neuville (Hyundai i20) die enkel kan volgen. De Oostkantonner springt wel naar de tweede stek maar volgt al op 20 tellen van de Franse wereldkampioen.

Craig Breen - Citroën C3 WRC
Craig Breen - Citroën C3 WRC
Door het verlies van Tänak springt Dani Sordo (Hyundai i20) naar een virtuele podiumplaats en blijft hij in het zog van Neuville. Craig Breen (Citroën C3) klimt naar stek vier, op kousevoeten. Hij kijkt aan tegen een achterstand van driekwart minuut. Tänak is vijfde op ruim een minuut kwart. Juho Hänninen is eerste Toyotarijder op stek zes.

In WRC2 is Andreas Mikkelsen een klasse te sterk.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons