van der Horst

Portugal: Rovanperä als vanouds

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä staat na zes van de negentien proeven in de Rally van Portugal aan de leiding. Dat is de vijfde manche van het WRC. Hij heeft een kleine bonus op Dani Sordo. Thierry Neuville is opgerukt naar de laatste podiumstek.
  • De Swert Opticiens
Het rubber was over de middag al hét belangrijkste gespreksonderwerp en dat werd na de lunch meteen onderstreept. Wedstrijdleider Ott Tänak (Ford) reed lek en verloor een minuut. 'Dat heb je voor met dit soort producten', gooide de Est een steen naar Pirelli. 

Dani Sordo (Hyundai) kreeg zo de leiding in de schoot geworpen maar dan vond Kalle Rovanperä (Toyota), misschien voor het eerst dit seizoen, zijn ouwe niveau terug en zette de wereldkampioen met twee besttijden zich op kop van de koers. Hij staat 2.9 seconden in de plus op Sordo.

Een ontzettend regelmatige en slimme Thierry Neuville (Hyundai) is derde op 17.7 seconden. Hij moet wel uitkijken, want Pierre-Louis Loubet (Ford) zit hem op de hielen nadat hij het vanmorgen even warm kreeg door een brandje.

Esapekka Lappi (Hyundai) is vijfde op een halve minuut, WK-leider Elfyn Evans (Toyota) zesde op driekwartminuut en Tänak zevende op ruim een minuut.

In WRC2 profiteerde Oliver Solbert optimaal van een reeks lekke banden, bij  onder meer Andreas Mikkelsen en Adrien Fourmaux. Hij leidt voor Yohan Rossel en Gus Greensmith.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 12 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons