van der Horst

Portugal: Sordo voert peloton aan (+ Video)

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Dani Sordo is na vier van de twintig proeven de leider in de Rally van Portugal, manche zes van het WRC. Opvallend is dat Hyundai zijn vier wagens in de top zes plaatst. Voor Toyota kon de wedstrijd niet slechter beginnen met de opgaves van Ott Tänak en Jari-Matti Latvala.
Een ontzettend interessante ochtend in Portugal. Hayden Paddon (Hyundai i20) opende furieus met een besttijd op de eerste proef. Hij nam meteen de leiding over. Nog opvallender was de tweede tijd van Elfyn Evans (Ford Fiesta). Ook Kris Meeke (Citroën C3) begon goed met een derde tijd. Thierry Neuville (Hyundai i20) kon zich maar net in de top tien houden.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Meeke pakte de snelste tijd op de tweede proef waarmee hij meteen doorstoomde naar de leiding. Hij ging in die proef Sébastien Ogier (Ford Fiesta) en Thierry Neuville (Hyundai i20) vooraf, wat toch opvallend is gezien hun startpositie.

Op de slotproef werd het algemeen klassement nog eens overhoop gegooid. Dani Sordo pakte met een beste tijd de kop in handen. De Spanjaard is niet geselecteerd om merkenpunten te pakken, dus hij kan naar hartenlust aanvallen. 

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De grootste verliezer was Toyota. Ott Tänak (Toyota Yaris) raakte maar enkele kilometers ver. Een steen op de weg doorboorde de radiator en beschadigde de motor. Op de volgende proef stond ook Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) aan de kant. Hij ging over een gat bij het aansnijden van een bocht, maar dat gat brak de ophanging van de Yaris. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) is de laatste Toyota in koers maar hij is pas elfde.

In de algemene stand leidt Sordo met een voorsprong van 4.6 seconden op Meeke en 4.8 seconden op Paddon. Ogier is vierde op amper 7.3 seconden van de leiding, maar Thierry Neuville zit in z'n nek. De Oostkanttoner staat op 2.1 seconden van zijn belangrijkste titelrivaal. Andreas Mikkelsen plaatst een vierde Hyundai in de top zes. Hij volgt op 10.5 seconden van de kop. 



Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons