van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Portugal: Sordo vooraan op shakedown

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo was donderdag de snelste op de shakedown van de rally van Portugal. Dat is de zesde manche van het WK Rally. Met Sebastien Ogier op twee en Jari-Matti Latvala op drie staan er drie verschillende merken in de top drie.
Naar goede gewoonte beet Sebastien Ogier (Ford Fiesta) de spits af. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) volgde en daarna schoot Thierry Neuville (Hyundai i20) uite de startblokken. Niet toevallig, want dat zal ook de startorde zijn op de eerste dag van de rally. Mads Östberg startte vrij laat en zette de snelste tijd neer van de eerste run.

De posities veranderden snel en de meesten zetten hun besttijd neer in hun laatste run. Sordo reed een tijd van 3:06.9. Ogier deed er tiende trager over, Latvala twee tienden. Met Elfyn Evans, Östberg en Tänak zet Ford vier wagens in de top zes. Neuville werd zevende met een tijd van 3:08.1. Citroën stelde teleur met Kris Meeke op plaats tien, Craig Breen op stek elf en Stéphane Lefebvre op twaalf. De Fin Esapekka Lappi, voor het eerst onderweg in de Yaris WRC, eindigde dertiende.

De rally start donderdagavond met de showproef in Lousada en eindigt zondag in Fafe.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 18 mei 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons