van der Horst

Portugal: Tänak boekt zege

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De Est Ott Tänak heeft de Rally van Portugal gewonnen, de zevende manche van het WRC. Hij hield Thierry Neuville af die doorschoof naar plek twee op de slotdag. Sébastien Ogier kwam met een gelukje nog op het podium, waardoor de top drie van het WRC zich opnieuw verder afscheidt van de concurrentie.
Ott Tänak (Toyota Yaris) liet zondagochtend duidelijk weten dat hij en hij alleen de sterkste was in Portugal. Samen met Kris Meeke (Toyota Yaris) voerde hij de forcing en reed weg van de tegenstand en dan vooral van Thierry Neuville (Hyundai i20). De Belg ging wel met een snelste tijd op de voorlaatste proef nog voor bij Kris Meeke die zelf nog in de fout ging op de afsluitende PowerStage, waardoor ook Sébastien Ogier nog opschoof en de rally op het podium kon besluiten.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Tänak won dus verdiend. Hij had een voorsprong van 15.9 seconden op de Belg. Sébastien Ogier eindigde op 57.1 seconden maar nam wel nog de vijf punten mee op de PowerStage. Neuville pakte daar ook nog vier punten, Tänak drie. Teemu Suninen (Ford Fiesta) eindigde uiteindelijk knap vierde op bijna drie minuten. Elfyn Evans (Ford Fiesta) besloot als vijfde op dik zeven minuten. Kalle Rovanperä (Skoda Fabia) eindigde zevende en won dus ook WRC2 (Pro). Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die herstarte in SuperRally maar pakte wel nog de punten van de zevende plaats. Jan Kopecky (Skoda Fabia) nam rondt de top acht af.

In de WK-tussenstand telt Ogier nu 142 punten en heeft hij nog een kleine voorgift van twee punten op Ott Tänak. Thierry Neuville verkleint de kloof met twee puntjes op Ogier en staat nu op tien punten.  De volgende afspraak is de Rally van Sardinië.

Foto's: Toyota Gazoo & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons