van der Horst

Portugal: Tânak eerste leider

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak is de eerste leider in de Rally van Portugal, manche zes van het WRC. Op het circuit van Lousada toonde hij zich enkele tienden sneller dan de Fords van Teemu Suninen en Sébastien Ogier. Thierry Neuville klokte een zesde tijd.
Weinig te winnen op de openingsproef in Lousada, maar de tenoren waren op de afspraak. De winnaar van Argentinië, Ott Tänak (Toyota Yaris), ging door op zijn elan en pakte meteen de besttijd in een tijd van 2:43.3. De Est was daarmee vier tienden sneller dan de Ford Fiesta's van de Fin Teemu Suninen en wereldkampioen Sébastien Ogier. 

Vierde en vijfde, met een ex aequo, zijn Kris Meeke (Citroën C3) en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), op exact 1.4 seconden achterstand op Tänak. Thierry Neuville (Hyundai i20) deed een tiende minder goed dan de Brit en de Noor.

De enige die met een minder gevoel mag gaan slapen is Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). HIj liet in de laaste bocht de motor afslaan en verliest 3.9 seconden op Tänak. "We moeten dit onderzoeken. Het is niet normaal dat de motor op die manier stilvalt. Bezorgd ben ik niet. Morgen begint het pas echt", aldus de Fin.

Vrijdag staan er acht proeven op het programma.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons