van der Horst

Portugal: Valtteri Bottas snelste in vrije training 1

Valtteri Bottas - Portugese GP
Valtteri Bottas - Portugese GP
Tijdens een erg rustige eerste sessie zette Valtteri Bottas de snelste tijd van 1 minuut 19.648 neer in zijn Mercedes. Teamgenoot en kampioenschapsleider Lewis Hamilton werd uiteindelijk vijfde. De Red Bulls van Max Verstappen (+0.025) en Sergio Perez (+0.198) vervolledigden de top drie. Callum Ilott (Alfa Romeo) eindigde zijn eerste vrije training in de Formule 1 op de zeventiende plek.
Na de top drie volgde Charles Leclerc (+0.236) op de vierde plaats, met zijn teamgenoot Carlos Sainz (+1.032) als negende voor Ferrari. Hamilton (+0.319) kon het tempo van Bottas en kampioenschapsrivaal Verstappen niet volgen en werd slechts vijfde. Pierre Gasly (AlphaTauri), George Russell (Williams), Lando Norris (McLaren) en Esteban Ocon (Alpine F1 Team) vervolledigden de top tien.

De sessie verliep zonder al te veel problemen. Bij het vertrek van Charles Leclerc bleek een deel van het koelingssysteem nog op zijn wagen geïnstalleerd te zijn. Het stuk brak af aan de uitrit van de pit, waar het uiteindelijk door mechaniciens werd opgeraapt. Sebastian Vettel had ook een 'ongelukje' in de pit. De Duitser reed na enkele snelle ronden naar het vak van McLaren in plaats naar dat van Aston Martin één box verder. Beide teams en de viervoudige wereldkampioen konden er gelukkig wel mee lachen.

Op het circuit was er enkel een klein misverstand tussen Lewis Hamilton en Leclerc. De Monegask in een snelle ronde wilde de Brit inhalen. Hamilton sloot echter de deur, waardoor Leclerc enkele tienden van een seconde verloor. Daarnaast liet Callum Ilott een goede eerste indruk na. De jonge Brit, die vorig seizoen tweede werd tegen Mick Schumacher in het Formule 2-kampioenschap, toonde dat hij mee is met de rest van het rijdersveld in zijn eerste 'outing' voor Alfa Romeo. Ilott reed in plaats van Antonio Giovinazzi. De Italiaan zal deze namiddag in vrije training twee het stuur weer overnemen.

Vrije training twee van de Portugese Grand Prix begint om 16 uur.

Foto: Mercedes-AMG Petronas F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 30 april 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons