van der Horst

Portugal: WK-leider Evans toont hoogvorm

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans heeft de snelste tijd geklokt op de shakedown van de Rally van Portugal, manche vijf van het WRC. Hij ging Esapekka Lappi en Ott Tänak voor. Drie verschillende merken dus, in die top drie.
Elfyn Evans (Toyota) mocht als eerste 4,6 kilometer onverhard in het Portugese Baltar aanvallen. De Welshman weet meteen wat hem morgen wacht want zowat alles en iedereen sprong vlot voorbij de WK-leider. Evans moet morgen, net zoals vandaag, de baan schoonvegen. Niemand reed sneller dan Ott Tänak (Ford) bij de eerste poging al kwam Thierry Neuville (Hyundai) maar een tiende te kort.

Opvallend, de snelste tijden werden in de tweede run gezet en daar toonde Evans zich wel de beste met een chrono van 2:53.4. Niemand zou daar nog onder gaan, noch bij een derde of vierde poging. Ook Evans zelf niet. En zo bleef de tijd bovenaan de tabel. Esapekka Lappi (Hyundai) kwam bij zijn vierde run een tiende te kort. Tänak reed naar stek drie. Neuville eindigde pas achtste.

In WRC2 was Oliver Solberg de snelste. In een mager bezet WRC3 pakte Roope Korhonen de snelste tijd.

De rally start morgen, vrijdag, om 9.05 uur. Er moeten tussen dan en zondagmiddag negentien proeven worden afgewerkt, goed voor 325 km tegen de klok.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 11 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons