Total 2' Hours of Spavan der Horst

Portugal: Tänak leidt thriller

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Na zeven duizelingwekkende proeven in de rally van Portugal is het Ott Tänak die aan de leiding gaat. Thierry Neuville is voorlopig zesde.
Ott Tänak (Ford Fiesta) is na Thierry Neuville (Hyundai i20) en Elfyn Evans (Ford Fiesta), Hayden Paddon (Hyundai i20), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en Kris Meeke (Citroën C3) al de zesde leider in Portugal. Meer zelfs, ieder WRC-merk kon al even proeven van de koppositie. Het werd een ijzingwekkende dag, want na zes klassementsproeven stond de top 8 binnen de negen seconden. Ter illustratie, op KP4 reden drie rijders de besttijd.

Het was Tänak die na KP7 helemaal bovenaan kwam piepen. De zevende proef werd echt een scherprechter. Hayden Paddon en Kris Meeke moesten hun wagen op kant zetten, terwijl Thierry Neuville kostbare tijd verloor in het zog, en vooral in het stof, van Jari-Matti Latvala die een buiteling maakte.

Ott Tänak leidt dus met 3,6 seconden voorsprong op Dani Sordo (Hyundai i20), zowat de enige rijder in de kopgroep die niet op kop stond. Sebastien Ogier (Ford Fiesta) is voorlopig derde op 6.2 seconden. Craig Breen is een ijzersterke vierde op 10.8 en Elfyn Evans, die nochtans geen topdag kende, is vijfde op 18,1 seconden. Neuville verloor bijna 20 seconden is pas zesde op 23.4 seconden.

In WRC2 staat er geen maat op Andreas Mikkelsen die de tegenstand vernedert in zijn Skoda Fabia R5.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons