van der Horst

Portugese voetbaltrainer neemt deel aan Dakar-rally

André Villas-Boas
André Villas-Boas
Dat voetbal en motorsport soms toch samen kunnen gaan, is alweer gebleken. Na voormalige topkeeper Fabien Barthez die in Le Mans furore maakte, is het thans de beurt aan André Villas-Boas. De Portugese toptrainer van onder meer Chelsea en Tottenham zal volgende maand aan de start verschijnen van de Dakar Rally. Samen met zijn vriend en landgenoot Ruben Faria bestuurt hij een Toyota Hilux die geprepareerd wordt door Overdrive. De 40-jarige Portugees is overigens niet de enige in het voetbalwereldje die droomt over de Dakar Rally.
Op dit moment is de Portugees tewerkgesteld in China bij Shanghai SIPG en aangezien de Chinese competitie stil ligt, vond Villas-Boas dat het tijd was om een droom waar te maken: deelnemen aan de Dakar-Rally. Aanvankelijk dacht hij er aan om op zijn 40ste verjaardag aan de Dakar deel te nemen met... een motor. “Ik sprak met Alex Doringer van KTM en die vertelde mij dat ik minstens een jaar nodig zou hebben met voorbereidingen. Hij dacht dat het een beter idee was om met de wagen deel te nemen en bracht mij in contact met Team Overdrive.”

Ruben Faria
Ruben Faria
Als co-piloot wou hij maar één persoon: boezemvriend en landgenoot Ruben Faria. Faria is geen onbekende in de Dakar-Rally. De Portugees, die halvelings gestopt is met racen om het Husqvarna-team te managen, eindigde in 2013 nog op een tweede plaats bij de motoren. Hij ziet zijn nieuwe rol compleet zitten: “Toen André me contacteerde met dit voorstel heb ik er toch moeten over nadenken... voor minstens vijf seconden. Het is een leuke uitdaging om een goede Dakar mee te maken, lees: elke avond in het bivak geraken en niet buiten de tijd te eindigen.”

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski
Toch is Villas-Boas blijkbaar niet de enige in het voetbal die droomt over de Dakar. Bayern München-spits Robert Lewandowski verklaarde aan Playboy dat hij na zijn voetbalcarrière ook zijn kans wil wagen in de Dakar Rally. “Bij het autorijden voel ik me volkomen bevrijd en ik ben ook erg geïnteresseerd in de motorsport.”: verklaarde de Poolse goalgetter. “Het probleem is dat motorsport   100% inzet vereist en dat is gerelateerd aan andere offers. We zullen zien”, klonk het enigszins  mysterieus.

Foto's: UEFA, HusqvarnaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Dakar Rally Raid op donderdag 7 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons