van der Horst

Prachtig weekend in Zandvoort met podiumplaats voor Joeri Janssens en Steven Brams

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Afgelopen weekend namen Joeri Janssen en Steven Brams opnieuw plaats aan het stuur van de Belgium Racing BMW M2 CS Racing #97 bij de vierde van zes meetings van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Na mechanische pech bij de trainingen, kon het duo niettemin tevreden huiswaarts keren met de gouden medaille in de Trophy-klasse.

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Zowel Steven als Joeri reden in juni hun laatste race, dus het was een kwestie van het juiste ritme terug te vinden”, vertelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Helaas kregen we op vrijdag af te rekenen met een motorprobleem en de dag nadien hield een elektrisch probleem de wagen enige tijd in de pitbox. Ook de weergoden stelden een uitdaging, met koude temperaturen waarbij de piste er ’s ochtends nat bij lag en opdroogde naarmate de dag vorderde. Geen eenvoudige omstandigheden dus, maar Joeri en Steven lieten zich niet uit hun lood slaan. Ondanks het gebrek aan track time, werkten ze een redelijke kwalificatie af, die ze de dag nadien bovendien bekroonden met een overwinning in de Trophy.”

“Ik ben echt tevreden van ons weekend”, glundert Joeri Janssens. “De motorpech op vrijdag en het technische probleem op zaterdag waren echt een tegenvaller, maar we hebben mooi teruggeslagen. Een team als Belgium Racing brengt in zo’n situaties rust en dat heeft ons geholpen. Steven nam de start in race 1 en bracht ons mooi binnen de top 10. Ik heb die positie kunnen vasthouden en de wagen als eerste in onze klasse over de meet gebracht. Een mooie prestatie dus, met ook een woord van dank voor Marc. Na zijn feedback heb ik een aanpassing gemaakt aan mijn rijstijl, die zich cash uitbetaalde. In race 2 hadden we wat pech met de bandenslijtage, maar we brachten de wagen heelhuids aan de finish en pakken zo opnieuw belangrijke punten. Missie volbracht dus, op naar Spa-Francorchamps volgende week!”

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Ik had dit weekend een bijzonder goed gevoel in de wagen”, stelt Steven Brams. “Zowel Joeri en ik hadden ook echt zin om er voluit voor te gaan, na een zomerreces zonder autosport. Ik kreeg de taak de wagen te kwalificeren en hoewel ik een positieve indruk had van mijn sessie, bleven de chrono’s wat beneden de verwachtingen. De eerste race verliep echter een pak beter en ik stuurde onze BMW richting de leiding in onze klasse, waarna Joeri het knap afmaakte. Die prestatie stond in schril contrast met deze in de tweede race, later op de dag. Joeri nam een goede start, maar ik beging bij de rijderswissel een fout door de pit limiter te vroeg uit te schakelen, wat ons een penalty opleverde. Nadien was er een neutralisatie en ging ik te breed in de Tarzanbocht, waardoor mijn banden vuil waren en ik spinde. Ik vond nooit echt meer het juiste gripniveau, waarna het vertrouwen wat zoek was. Jammer, maar dat hoort bij het racen en we gaan bekijken wat precies de aanleiding was voor de bandenproblemen om zo sterker uit de situatie te komen. De wagen kwam echter zonder kleerscheuren aan de finish en dat is wat telt. Ik blik terug op een prachtig weekend en kijk al uit naar Spa.”

De voorlaatste meeting van het seizoen vindt volgende week plaats op het mooiste circuit ter wereld: het F1 circuit van Spa-Francorchamps.

Persbericht Belgium Racing Team



  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons