van der Horst

Pratt Miller Motorsports wordt fabrieksteam van Corvette

Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Dit weekend staat de derde wedstrijd van de IMSA Michelin Endurance Cup in Watkins Glen op het programma, wat ook een uitgelezen moment is om nog nieuwtjes te verzamelen. Zo ook uit het kamp van Corvette, want het merk van General Motors bevestigt dat het volgend seizoen in het IMSA twee Corvette Z06 GT3.R's zal inzetten onder de hoede van Pratt Miller Motorsports in GTD Pro.
Dat men voor Pratt Miller koos als "fabrieksteam" is geen verrassing. Het Amerikaanse team staat namelijk al bijna 25 jaar in voor Corvette Racing. Daarenboven staan zij ook in voor de ontwikkeling en testfase van de nieuwe bolide. Het team zal daarom twee wagens inzetten in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship onder de banner Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports en dat in de GTD Pro-klasse. Wie de wagens zullen besturen is nog niet gekend.

Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Ook zullen er twee wagens beschikbaar zijn in GTD voor klantenteams, al is ook hier nog niet geweten voor wie. Dan zullen er nog twee afgeleverd worden voor de Fanatec GT World Challenge America en twee voor het FIA WEC. Deze laatste inzet is, ondanks dat dit nog via het FIA WEC comité moet passeren, een vrij grote zekerheid. Dit des te meer omdat Cadillac ook al bevestigd werd in de hypercar klasse voor volgend seizoen. Gezien Corcette onder het GM-concern valt, en merken uit de Hypercar klasse voorrang krijgen, ziet het er goed uit voor Corvette. Het is nu alleen nog af te wachten wie de eer zal krijgen om de kleuren van het bekende merk te verdedigen.

Foto's: General Motors - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 23 juni 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons