van der Horst

Prema Racing bevestigt rijdersbezettingen voor het FIA WEC

Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Prema Racing is rond met hun rijdersbezetting voor het komende seizoen in het FIA WEC. Niemand minder dan Daniil Kvyat en Mirko Bortolotti zullen Doriane Pin bijstaan op de eerste wagen. De tweede bolide wordt bemand door Juan-Manuel Correa, Filip Ugran en Bent Viscaal. Hiermee zijn er toch enkele verrassingen binnen de rangen van het Italiaanse team.
  • Powercars
Daniil Kvyat
Daniil Kvyat
Dat Bortolotti rijdt voor Prema Racing is niet ongewoon, gezien de Italiaan volgend jaar met Lamborghini gaat uitkomen in Hypercar/GTP, een wagen die Iron Lynx en Prema Racing samen zullen runnen. Wel verrassend is de komst van Kvyat. De voormalig Russische F1-piloot zou vorig jaar al debuteren in het FIA WEC, maar wegens de oorlog in Oekraïne, werd hij net voor aanvang van het seizoen uit het kampioenschap gezet. Nu krijgt Kvyat een tweede kans, al zal hij vermoedelijk onder neutrale vlag rijden.

Op de andere vinden we Viscaal terug die overkomt van Algarve Pro Racing, terwijl Ugran compleet nieuw is in endurance racerij. Correa was vorig jaar al actief bij het team, maar zal ook dit jaar zijn seizoen combineren met de Formule 2. Als er overlappingen zijn, zal de Ecuadoriaan vervangen worden door Lamborghini-fabriekspiloot Andrea Caldarelli.

Foto's: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 1 februari 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons