van der Horst

Prema richt pijlen op de kartsport

Prema Racing
Prema Racing
Prema Racing kondigde vanochtend aan komend seizoen ook in de kartsport actief te zullen zijn. De uiterst succesvolle Italiaanse formatie verdiende de afgelopen jaren reeds zijn pluimen in de autosport en zal in 2023 dankzij een samenwerking met Kart Republic ook helemaal onderaan de autosportladder actief zijn.
Prema Racing geldt al jaren als één van de meest succesvolle teams in de autosport. Het team startte in 1983 met de focus op de eenzitterij. Enkele jaren geleden kwam daar nog een programma in het WEC en ELMS bij en vanaf vandaag zien we de Prema Racing tenten dus ook in de paddock van de kartcircuits opduiken.

Het team leidt al langer jonge talenten op in hun eerste stappen in de autosport. Met de uitbreiding naar de kartsport kunnen zij jonge talenten vanaf nu nog een stapje eerder ontdekken en kneden alvorens hen een gepast autosportprogramma voor te schotelen. Er liggen momenteel vijf rijders onder contract bij Prema Racing. Yuanpu Cui, Luna Fluxá Cross, Kean Nakamura-Berta, Alex Powell en Enzo Tarnvanichkul zullen de rood,wit, groene kleuren gaan verdedigen in alle grote wedstrijden en kampioenschappen zoals de WSK Karting Series en EK en WK wedstrijden. 

Het debuut van Prema Racing zal niet lang op zich laten wachten. Komend weekend verschijnt het aan de start van de tweede ronde van de WSK Super Master Series in Franciacorta. 

Foto: Prema Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 15 februari 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons