van der Horst

Prévot moet Dakar staken, Belgen krijgen Lima in zicht

Stéphane Prévot - Geely
Stéphane Prévot - Geely
Terwijl de meeste Belgen stilaan Lima in zicht krijgen, blijven ook de laatste zandstroken slachtoffers maken. Philippe Gache en Stéphane Prévot maakten een zware klap en werden met een rugletsel weggebracht. Ook voor Charly Gotlib en Peter Willemsen werd het nog een slopende voorlaatste proef richting Pisco.
  • LTF
Het lijkt erop dat Jakub Przygonski en Tom Colsoul (Mini) de Dakar zullen verlaten zonder dagzege, waar ze nochtans stilaan recht op hebben na een reeks podiumplaatsen. Woensdag vielen ze net van het dagpodium door een lekke band. Er was ook goed nieuws, want het duo schuift naar plaats vier, onder meer door het wegvallen van Stéphane Peterhansel (Mini Buggy). Zelfs een podium leek even in de maak toen ook Sébastien Loeb in de problemen kwam, maar hij redde zijn derde plaats alsnog.

Stéphane Henrard (Dunbee) klokte en zestiende tijd, vader en zoon Lambiliotte (Dunbee) een knappe 21ste tijd. Beiden maken nog een mooie sprong in de stand. Henrard is nu dertiende op bijna 10 uren van de leider. Philippe en Maxime Lambiliotte zijn 23ste op bijna 20 uren. 

Voor co Stéphane Prévot eindigde de Dakar in het ziekenhuis. Hij brak twee wervels na een onzachte landing. Zijn rijder Philippe Gache (Geely) raakte eveneens geblesseerd. 

Ook minder nieuws voor Charly Gotlib en Claude Fournier in SxS. Zij klokten een voorlaatste tijd na een nieuwe pittige dag. En ook Ton Van Genugten (Iveco) met zijn Belgisch teamlid Peter Willemsen kenden opnieuw problemen, dit keer door versnellingsbakproblemen. Zij zijn nu zevende bij de trucks.

Foto: Dakar ASODit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 17 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons