van der Horst

Princen op weg naar eerste zege met Peugeot 208 T16 R5

Kris Princen - Peugeot 208 T16
Kris Princen - Peugeot 208 T16
Met nog twee KP’s of 22,8 km te gaan zit streekrijder Chris Princen in een zetel om Peugeot de eerste zege te schenken en ook de eerste leider te worden in het BK Rally. De verzamelde oppositie met vier Citroëns DS3 R5, inclusief enkele WRC’s konden weinig inbrengen tegen de suprematie van Princen. Het vroege uitvallen van Loix heeft de wedstrijd een beetje onthoofd.
  • Qvick Motors
Maar wat een strijd voor de tweede plaats tussen de Citroëns DS3 R5 van Verschueren (Godrive), Cherain (D-Max) en Tsjoen (J-Motorsport)

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Voor het ingaan van de derde en voorlaatste lus stond Princen aan de leiding met een mooie bonus van 30 seconden op Vincent Verschueren, 34 seconden op Cédric  Cherain en 40 seconden op Pieter Tsjoen. De drie Citroën rijders, die elk uitkomen voor een ander team, geven elkaar geen duimbreed toe en er werd gestreden op de snee van het mes. Tsjoen had op zijn beurt 25 tellen voorsprong op de Skoda Fabia WRC van Allart die goed op dreef kwam en de vijfde plaats erfde van Snijers die weg viel.

De eerste KP van de derde lus was opnieuw voor Princen die er goed het ritme op nahield. Cherain was zes seconden sneller dan Verschueren en pakte de twee plaats over.

Cédric Cherain - Citroën DS3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS3 R5
De derde doortocht op Zepperen was ook voor de Peugeot 208 T16 R5 en ditmaal moest Cherain 42 seconden toegeven en kwam Verschueren zodoende terug op de tweede plaats in de tussenstand. Ook Pieter Tsjoen verloor 42 seconden en verhuisde naar de vijfde plaats ten voordele van Allart die nu zelfs was genaderd tot op 15,6 seconden van de derde plaats van Cherain.

Benoît Allart - Skoda Fabia WRC
Benoît Allart - Skoda Fabia WRC
Met de snelste chrono op Gelmen 3 scoorde Princen een hattrick voor Allart, Cherain en Tsjoen. Ditmaal verloor Verschueren 21 seconden, maar hij behoudt mooi zijn tweede plaats met nog 26 seconden voorsprong op Cherain. Deze voelt nu echter de hete adem in zijn nek van Allart die is genaderd tot op 5,4 seconden.

Indien de piloten gevrijwaard blijven van pech staan met nog twee KP's te gaan de eerste twee plaatsen van Princen en Verschueren vast, terwijl we nog een spurt mogen verwachten tussen Cherain en Allart voor de derde plaats. Tsjoen zal genoegen moeten nemen met de vijfde plaats.

Foto's: Racing International Photography, BRC-BFO 
Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons