van der Horst

Prodrive werkt samen met Extreme E-team X44 van Lewis Hamilton

X44 ODYSSEY 21
X44 ODYSSEY 21
Autosportbedrijf Prodrive, gekend van ondermeer zijn zes WRC- en evenveel Le Mans-titels, zal het Extreme E-team van Lewis Hamilton, X44, ondersteunen in de nieuwe racecategorie. De rijders van X44, Sébastian Loeb en Cristina Gutiérrez, staan dan ook onder contract bij Prodrive. Loeb en Gutiérrez zullen de X44 ODYSSEY 21 op vijf locaties racen waaronder Groenland, Brazilië en Senegal. De opbouw van de wagen en de technisch kant neemt Prodrive helemaal voor zijn rekening.
Sébastien Loeb is een van de grootste rallyrijders aller tijden met een recordaantal van negen WRC-kampioenschapstitels en 79 WRC-overwinningen op zijn naam. Hij heeft ook drie Race of Champions-overwinningen behaald. Spaanse racer Cristina Gutiérrez is een opkomend talent dat geschiedenis schreef in de Dakar Rally 2017 door de eerste Spaanse vrouwelijke coureur te worden die de race finishte in de autocategorie en als vijfde eindigde bij de debutantes.

Prodrive is een van de meest succesvolle autosportbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft zes World Rally Championship-titels gewonnen, zes Le Mans-titels, vijf Britse Touring-kampioenschappen en is de regerende FIA ​​World Endurance Championship GT-constructeurs en rijderskampioenen met Aston Martin Racing.

Dit weekend vindt de eerste manche van het nieuwe kampioenschap plaats in Alula, Saoedi-Arabië.

Foto: Prodrive



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Rally Internationaal op woensdag 31 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons