van der Horst

Prodrive wil naar Formula E - Di Grassi niet langer testrijder

John Gaw
John Gaw
Huidige algemeen directeur bij Aston Martin John Gaw zal vanaf nu een gelijkaardige functie opnemen bij Prodrive Motorsport. Gaw laat er geen twijfel over bestaan ambitieus te zijn en wil deelnemen aan de Dakar en het nieuwe Formule E kampioenschap. Voor dat laatste kampioenschap is er overigens nog meer nieuws, want Lucas Di Grassi heeft zijn rol van testrijder laten varen. Meer dan waarschijnlijk zien we de Braziliaan evenwel terug in een racezitje in de elektrische serie.
Prodrive en Aston Martin werkten reeds langer samen, gezien Prodrive voor het Britse merk de race-programma's uitvoert. De overstap van Gaw, sinds januari 2011 aan de slag bij Aston Martin Racing, zorgt ervoor dat de Schot de bevoegdheid krijgt over alle motorsport aangelegenheden van Prodrive. In de toekomst ziet de voormalig racer Prodrive verder gaan in de GT-Racerij, maar daarnaast staan ook programma's in de rallycross en in Dakar alsook een rol binnen het nieuwe Formule E kampioenschap op het menu.

Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
Lucas di Grassi, reeds jaar en dag testrijder van de Formula E, zal die laatste rol neerleggen. De beslissing is niet geheel onlogisch, gezien FIA reglementen voorschrijven dat een rijder niet tegelijkertijd testpiloot en voltijds rijder in de Formule E mag zijn. Gezien de karrenvracht aan extra ervaring die di Grassi verzamelde met de elektrische racewagens, is het niet ondenkbaar dat de Audi fabriekspiloot een rol als voltijds Formule E racer ambieert. Bij wie dat dan moet zijn, is niet meteen duidelijk, al bevestigde Audi Sport Team Abt eerder zijn intenties om deel te nemen...

Foto's: Prodrive & Formule E



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op dinsdag 24 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons