van der Horst

Project 1 Motorsport vraagt faillissement aan

Team Project 1 - Porsche 911 RSR-19
Team Project 1 - Porsche 911 RSR-19
Het is nooit prettig te zien dat teams de boeken moeten neerleggen, maar helaas gebeurt het wel. Zoals nu bij Project 1 Motorsport, dat het faillissement heeft aangevraagd in Duitsland. Het team, dat voorheen Tolimit Motorsport heette, kwam vooral in beeld toen het in 2018 debuteerde in het FIA WEC. Daarnaast was het ook actief in de Porsche-kampioenschappen, DTM en ADAC GT4 Germany met een BMW. Het missen van een ticket in LMGT3 was de eerste struikelsteen op weg naar het faillissement en dat net op hun 30ste verjaardag.
Naast het missen van een plaats in de FIA WEC, is ook de huidige economische situatie een reden voor het stoppen, naast het feit dat men met verschillende partijen niet tot een positief resultaat kon komen om verder te gaan. In de afgelopen jaren wist het team kampioen te worden in LMGTE-Am in 2019, waaronder ook met de overwinning in Le Mans.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 februari 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons