Total 2' Hours of Spavan der Horst

Project Cars 2: Realisme ten top

De Raidillon in Spa in Project Cars 2
De Raidillon in Spa in Project Cars 2
Enkele weken geleden kwam Project Cars 2 op de markt en ook wij van autosport.be konden dit spel uitproberen. Nu het reguliere raceseizoen op zijn einde loopt is dit een welgekomen afwisseling, al kwamen we tot de conclusie dat het volgen van wedstrijden op TV of langs de baan een stuk makkelijker blijkt te zijn dan zelf achter het virtuele stuur te kruipen. Het hoge realisme van Project Cars 2 zorgt er immers voor dat we onze handen vol hadden aan het op de baan houden van de verschillende bolides.
  • Shopa
De weersomstandigheden zijn visueel erg mooi nagebootst en hebben een grote invloed op het gedrag van de auto
De weersomstandigheden zijn visueel erg mooi nagebootst en hebben een grote invloed op het gedrag van de auto
Na een eerste wedstrijd in de Lamborghini Super Trofeo dienden we de AI van onze concurrenten wat terug te schroeven om toch nog een kans te maken op een plek in de top tien, zo competitief is het spel. Sommige bolides zijn al minder moeilijk te controleren dan andere, wij ervaarden alvast dat geen twee rondjes dezelfde zijn. Net als in de meeste andere games kan je je wagensetup aanpasen aan het circuit, en je kan ook de duurtijd instellen van de vrije training, de kwalificatie en de wedstrijd zelf. Nog een leuk extraatje dat we nog niet eerder hadden gezien is het zelf afwerken van de opwarmronde. Je race-ingenieur houdt je bovendien regelmatig op de hoogte van ondermeer het aantal af te leggen ronden alsook je voorsprong of achterstand op de concurrentie.

Een oude bekende in Project Cars 2: De WRT Audi van Vanthoor en Vervisch
Een oude bekende in Project Cars 2: De WRT Audi van Vanthoor en Vervisch
Leuk is ook dat het brede scala aan wagens onmiddellijk beschikbaar is in het spelonderdeel 'Custom Races'. Onder de verschillende circuits vinden we ook onze eigen omloop van Zolder terug, en ook Spa-Francorchamps mag in een zichzelf respecterend racespel uiteraard niet ontbreken. Jammer genoeg is er daarnaast toch nog wat werk om enkele bugs weg te werken, zo wordt bijvoorbeeld de jokerronde in de rallycross niet altijd even correct geregistreerd. Een beetje frustrerend wanneer je als eerste finisht maar na de wedstrijd nog een onterechte penalty oploopt. Algemeen genomen is Project Cars 2 een leuk tijdverdrijf met zoveel keuze aan auto's en circuits, en wil je op het podium eindigen moet je sowieso in het spel de nodige ervaring opdoen. Project Cars 2 is verkrijgbaar op PC, PlayStation 4 en XBox One.

Foto's: Project Cars 2

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 11 oktober 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons