van der Horst

Projekt E krijgt zijn rallycrossdebuut in Spa

Manfred Stohl en Craig Bellamy
Manfred Stohl en Craig Bellamy
Projekt E zal op 16 & 17 mei zijn debuut maken bij de World RX manche van de Benelux in Spa-Francorchamps. De elektrische rallycross-ontwikkelingsserie, Projekt E, zal aantreden bij vijf manches van het FIA World Rallycross Championship gepresenteerd door Monster Energy in 2020.
  • VR Racing
Manfred Stohl: Project E Ford Fiesta
Manfred Stohl: Project E Ford Fiesta
De officiële onthulling van de Projekt E, een samenwerking tussen IMG en het Oostenrijkse bedrijf STARD (Stohl Advanced Research and Development), vond in september plaats in het Riga Motor Museum in Letland. De raceauto wordt momenteel getest en ontwikkeld. Het is trouwens ook in Riga dat de laatste race van het eerste seizoen zal worden afgewerkt. Naast Francorchamps zijn er tijdens dit maidenseizoen nog afspraken in Noorwegen, Duitsland en Letland. De derde van vijf wedstrijden zal worden gehouden op een nog niet aangekondigde locatie in juli (18-19). De vierde race is op de Nürburgring in Duitsland dat ook voor de World RX een nieuwe locatie is.

STARD (Stohl Advanced Research and Development) Ford Fiesta Projekt E
STARD (Stohl Advanced Research and Development) Ford Fiesta Projekt E
Projekt E is gecreëerd om volgend jaar elektrische technologie te introduceren in de World RX-weekends en maakt gebruik van technische partner STARD's "REVelution" EV aandrijflijnsysteem dat tot 450 kW (613 pk) kan gaan voor een koppel van 1100 Nm en een topsnelheid van 240 km/u, en dit alles gemonteerd op de huidige World RX-chassistechnologie.
Naast de Euro RX, de RX2 en de Super1600 wordt Projekt E (voorlopig) een support kampioenschap binnen de World RX.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 23 november 2019.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons