van der Horst

Prologue: Audi tweemaal snelst op zaterdag

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Audi heeft op de tweede en laatste dag van de officiële FIA WEC testen te Paul Ricard tweemaal de snelste tijd neergezet. Tom Kristensen was met R18 e-tron quattro #1 de primus in de voormiddag voor beide Porsches, terwijl Benoit Treluyer in de #2 de fakkel overnam van de Le Mans -legende in de namiddag. De tijden waren vandaag overigens aanzienlijk trager dan gisteren en enkel de Toyota #8 en de Prospeed Porsche lieten op dag 2 een verbetering optekenen. De Porsche 919 Hybrid blijft dus de gecombineerde tijdstabellen aanvoeren dankzij de 1:41.289 van Brendon Hartley in avondsessie op vrijdag, Porsche noteerde overigens de drie snelste chrono’s over de twee dagen heen.
ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
In LMP2 realiseerden de KCMG en SMP Racing Oreca’s vandaag de besttijden, het Millennium Racing exemplaar #23 van Shinji Nakano verlaat het circuit echter als snelste. In GTE-Pro was het nog maar eens Porsche dat met de 911 RSR de snelste chrono noteerde in de ochtendsessie, terwijl AF Corse in de namiddag profiteerde van het vroegtijdige vertrek van de Duitse wagen om de tabellen aan te voeren. In GTE-Am kwam de snelste tijd van de dag op naam te staan van ProSpeed Competition, dat dit seizoen 2012-spec GT3 RSR zal inzetten voor het Franse trio Perrodo/Collard/Vaxivière.

--- Snelste tijden per rijder (gecombineerd) ---

 


Foto's: Audi AG & WEC/RourkeDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 29 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Official Test Weekend.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons