van der Horst

Promotor Eurosport Events verlengt samenwerking met FIA en WSC tot eind 2025

WTCR
WTCR
De toekomst van de FIA World Touring Car Cup lijkt verzekerd nu Eurosport Events, de WTCR-promotor, zonet aankondigde de samenwerking met de FIA en World Sporting Consulting (WSC) tot en met 2025 te verlengen. De licentieovereenkomst met WSC voor het gebruik van de technische TCR-voorschriften werd daartoe voor eenzelfde periode verlengd. Teams en customer racing-afdelingen van de deelnemende constructeurs zijn hierdoor verzekerd van een stabiele basis waarop kan worden verder gebouwd.
Met deze verlenging biedt Eurosport Events zijn aandeelhouders stabiliteit en bevestigt het zijn steun aan de serie die het anno 2018 boven de doopvont hield, ter vervanging van het FIA World Touring Car Championship-concept dat in fine nog enkel plaats bood aan fabrieksgerunde teams en rijders.

Ondanks de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt nam Eurosports inzet voor de serie nooit af. Doorgezette investeringen moeten de aantrekkingskracht van de serie voor teams, klantracesafdelingen, leveranciers, commerciële partners, evenementpromotoren, media en fans maximaliseren en ervoor zorgen dat het WTCR in een nog sterkere positie verkeert wanneer de pandemische situatie wereldwijd aanzienlijk verbetert.

Spijts de kalenderperikelen blikt WTCR op een gesmaakt 2020-seizoen terug. Eurosport wil voortbouwen op dit momentum, ingegeven door een kwalitatief hoogstaand programma gebroadcast door een groeiend aantal omroepen, door de deelname van topteams, alsook de hernieuwde steun van de klantraceafdelingen en partners, DHL, Goodyear en TAG Heuer én de mogelijkheid om op verschillende topcircuits te racen.

De seriepromotor wil in samenwerking met de FIA en P1 Racing Fuels bovendien verder inzetten op duurzame brandstof. Momenteel bedraagt het aandeel van hernieuwbare componenten 15%, tegen 2023 wordt 100 procent beoogd. Eurosport Events promoot vanaf dit seizoen ook de nieuwe Pure ETCR-serie. Patron François Ribeiro benadrukt evenwel dat het geenszins de bedoeling is om WTCR op termijn te laten uitdoven. Beide activiteiten blijven naast elkaar bestaan en zullen op de lange termijn aanzienlijke investeringen genieten.

Foto: FIA WTCR
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 28 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons