van der Horst

ProSpeed bereidt overstap naar Porsche 911 RSR voor

cec56f5db3cd839475e425bd4cd872d5f4f3a83f.jpg
ProSpeed Competition bereidt zich voor op een overstap naar het meest recente competitiemateriaal van Porsche. Op het circuit van Magny-Cours waren FIA WEC rijders Emmanuel Collard, Francois Perrodo en Matthieu Vaxiviere allemaal aanwezig om de nieuwe 911 RSR aan de tand te voelen, laatstgenoemde maakte daarbij zijn terugkeer na zijn forfait in Le Mans, waar hij vervangen werd door Markus Palttala. Het Franse trio werd voor de gelegenheid bijgestaan door fabriekspiloot Marco Holzer.
Holzer - Vaxiviere - Perrodo
Holzer - Vaxiviere - Perrodo
Rudi Penders gaf reeds eerder aan een overstap naar de op de 991 gebaseerde GTE te overwegen, met het astronomische prijskaartje van €800.000 als voornaamste struikelblok, een leasingcontract lijkt dan ook aan de orde. De wagen in kwestie betreft naar alle waarschijnlijkheid de Proton Competition bolide waarmee TV-ster Patrick Dempsey de 24 uren van Le Mans betwiste. De bolide waarmee de Tongerse equipe tot dusver het WK uithouding afwerkte raakte zwaar beschadigd in de voorbereidende trainingen in Le Mans, waarbij het chassis nog voor de wedstrijd moest vervangen worden. 

Foto's: Porsche & ProSpeedDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 9 juli 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons