van der Horst

ProSpeed Competition bevestigt deelname met Porsche 911 en VW Golf

Terwijl sommige organisatoren zich verplicht zagen om hun eerste competities uit te stellen of zelfs te annuleren, bereiden de deelnemers aan het Belgian Racing Car Championship zich voor op de eerste afspraak in Zolder. De dubbele kampioen Endurance, ProSpeed Competition, is op vrijdag 5 april al op de afspraak, tijdens de Test and Press Day. Op de Limburgse piste zullen Frédéric Bouvy en Damien Coens hun Porsche 911 GT3 RS in de kleuren van Red Bull-Superdry, opnieuw de sporen geven en zij starten dit jaar uiteraard in het Belgische uithoudingskampioenschap. Van zijn kant zal Sven Van Laere zijn nieuwe VW Golf V in de kleuren van AndexRent-ASNPremium Lease ontdekken. Net voor het team zijn nieuwe ateliers in Tongeren zal innemen, legt ProSpeed Competition dus de laatste hand aan het verhaal BRCC 2013.
  • Qvick Motors
ProSpeed Competition staat voor een nieuwe uitdaging en verdedigt dit seizoen zijn titels van 2011 en 2012 in het Belgische circuitkampioenchap. Die nieuwe uitdaging bestaat uit de inzet van een VW Golf V voor Sven Van Laere, naast de befaamde Porsche 911 GT3 RS van het duo Bouvy-Coens. Die wagen komt in de categorie voor toerismewagens uit en dat is nieuw voor het team. De Test and Press Day op Circuit Zolder zal ook de gelegenheid zijn om de teams te vervolledigen.

Rudi Penders (Team Manager)
“Het vertrouwen dat we krijgen van Sven Van Laere om zijn nieuwe Golf V in te zetten, maakt dat onze afdeling racing in de kijker kan staan, één van de vijf pijlers van het bedrijf ProSpeed Competition. Concreet heeft het programma 2013 van Sven heel wat gemeen met de objectieven van ons team. Aan het stuur van een sterke en betrouwbare wagen wil Sven Van Laere zich omringen met professionele mensen om vooruitgang te maken en prestaties neer te zetten. Dat is juist wat ook onze uitdaging maakt. Het andere belangrijke element dit seizoen is het behalen van een hattrick, na onze titels in 2011 en 2012. Luc Goris en ikzelf vergeten zeker de doelstellingen van Frédéric Bouvy en Damien Coens niet!”

Frédéric Bouvy (Driver – Porsche 911 GT3 RS)
“Rudi Penders en Luc Goris willen Damien en mij nog zien. Willen ze het ontwikkelingsprogramma voorstellen dat ze voor de wagen in petto hebben of ons al onder druk zetten? Vorig jaar hebben we een goede samenwerking gekend en wij hebben er zin in om de samenwerking verder te zetten. Uiteraard om te winnen!”

Sven Van Laere (Driver – VW Golf V)
“Ik hoopte te kunnen een beroep doen op de kunde van ProSpeed Competition, maar zonder GT-wagen, wist ik niet of die vraag in te vullen was. Ik was echter snel gerustgesteld. Ik ben echt heel tevreden dat ik mijn passie kan verder zetten en tegelijkertijd ook weer in eigen land kan rijden. Het is nu aan ons om de tegenstand in onze categorie van antwoord te dienen en onze kans in het kampioenschap Endurance te wagen.”

ProSpeed Competition pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 5 april 2013.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons