van der Horst

24H Le Mans: ProSpeed strikt Jeroen Bleekemolen voor tweede wagen 24H Le Mans

6H Spa: De race in beeld gebracht <strong>(UPDATE)</strong>
Enkele dagen nadat de bevestiging kwam dat ProSpeed Competition ook zijn tweede Porsche 997 GT3 RSR aan de start mag brengen van de 24 uren van Le Mans, heeft de equipe uit Tongeren zijn rijdersbezetting rond. De naam die daarbij meteen in het oog springt is Jeroen Bleekemolen, de Nederlander is dit jaar al toe aan zijn negende deelname. Samen met de Amerikanen Cooper MacNeil en Bret Curtis zal de voormalig Le Mans winnaar uitkomen in GTE-Am.
WeatherTech Alex Job Racing
WeatherTech Alex Job Racing
De wagen in kwestie zal in de WeatherTech kleuren staan, bekend uit de ALMS en TUSC. Bleekemolen en MacNeil zijn overigens geen onbekenden voor elkaar en haalden vorig jaar nog de GTC (Porsche Cup) titel binnen in de ALMS. In eerste instantie zou ‘Bleek’ aan de start verschijnen op een fabrieks Viper, de Amerikaanse constructeur trok zich echter terug toen bleek dat de verkoop van de wagen tegenviel. Ook Bret Curtis is een bekend gezicht bij ProSpeed daar hij in 2012 al aan de start verscheen van de 24 uren van Le Mans met wijlen Sean Edwards, een goede vriend van Bleekemolen. 
 
“Mijn teamgenoten hebben reeds ervaring in Le Mans, dus zouden we een zeer sterke combinatie moeten zijn. We gaan niet naar Le Mans om slechts een bijrolletje te vervullen, tegelijkertijd beseffen we ook hoe competitief het is. Ik ben ervan overtuigd dat we een goede prestatie kunnen leveren, maar het is en blijft natuurlijk 24 uren voluit racen en er kan dus veel gebeuren”, aldus Bleekemolen.

De Porsche #75, die het volledige WK afwerkt; wordt vanzelfsprekend weer bemand door Francois Perrodo, Emmanuel Collard en Matthieu Vaxiviere.

Foto's: Vincent Wouters & IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons