van der Horst

Proton Competition wil met Ford Mustang GT3 naar European Le Mans Series

De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock
De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock
Met de nodige wijzigingen in de kampioenschappen van de ACO, gaan we binnenkort ook een influx van GT3's zien in de European Le Mans Series. Daarbij rijst natuurlijk de vraag of we bijvoorbeeld ook de nieuwe bolides zoals de Corvette of de Ford Mustang zullen zien op de Europese circuits. Deze laatste hangt voorlopig af van Proton Competition, maar Christian Ried zegt zeker geen nee om de Amerikaanse wagen te introduceren op Europese circuits volgens een gesprek met Dailysportscar.
  • Skylimit Events
Proton Competition zal vermoedelijk al zeker aanwezig zijn met een paar Porsche 963's en Ford Mustangs in het FIA WEC, maar gezien hun gevoelige aanwezigheid in de European Le Mans Series, bleef de vraag hierrond natuurlijk niet uit. Als het van Ried afhangt zullen we zeker de wagen van het blauwe ovaal zien rijden in het kampioenschap. De vraag is op dit moment meer wanneer. Op dit moment is het Duitse team in gesprek met Ford om meerdere wagens te verkrijgen, al kan het nog altijd uitkomen met Porsche. Proton had namelijk drie 911 GT3-R (992)'s besteld met het oog op het FIA WEC, totdat men het geweer van schouder veranderde na de bekendmaking dat er maar twee per merk aanwezig mogen zijn in het kampioenschap.

Proton Competition - Oreca 07 Gibson
Proton Competition - Oreca 07 Gibson
Overigens gaat men wel uitbreiden in LMP2 van een enkele Oreca naar twee. Men gaat namelijk de wagens van Prema Racing Team overkopen, die na de finale in Bahrein stoppen in LMP2 om zich vol op de Lamborghini SC63 LMDh te focussen. Hiermee gaat hun wagenpark uitgebreid worden naar vier in totaal. Hiervan zullen er twee richting de Asian Le Mans Series trekken, om dan zich voor te bereiden op het Europese seizoen. En dat in combinatie met hun Porsche 963 in zowel IMSA als het FIA WEC. Kortom, Proton Competition gaat een zeer druk jaar tegemoet.

Foto's: Arne Simons - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 28 september 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons