van der Horst

Publiek waarschijnlijk toegelaten bij de 24 Uur van Spa

2020 Total 24 Hours of Spa
2020 Total 24 Hours of Spa
De organisatoren van de 24 Uur van Spa verwachten publiek toe te mogen laten op het Ardense circuit bij de 24 Hours of Spa. Nu de coronamaatregelen stilaan afnemen en we opnieuw meer kunnen gaan doen, wel onder voorwaarden en met een vaccinatiekaart of negatieve coronatest, wordt publiek op sportevenementen ook langzaam weer toegelaten. Laurent Gaudin, algemeen directeur van de 24 Uur van Spa, heeft dan ook gemeld dat er waarschijnlijk publiek aanwezig zal kunnen zijn in Spa eind juli, dat vertelde hij aan Endurance-Info.
  • LTF
Het doel is om drie bubbels te creeëren, waarvan één voor teams en gasten en twee voor het publiek. Ook zal er een gezondheidsprotocol zijn. “Het circuit van Spa-Francorchamps krijgt dan vier zones via de vier toegangswegen: Les Combes, La Source, Blanchimont en Ster”, zei Gaudin. “Degenen die aan Les Combes binnenkomen, hebben geen toegang tot La Source. Ook horeca en sanitair zullen we dan beter moeten beheren.”

Het aantal personen per bubbel is nog niet beslist, omdat er nog moet worden uitgekeken naar de gezondheidssituatie in de zomer. "Ik denk niet dat we meer dan 5.000 mensen per bubbel zullen kunnen toelaten", aldus de algemeen directeur. "Tot op de dag van vandaag lijkt het te ingewikkeld om nu al concerten te organiseren en ook over de traditionele rijdersparade is er nog geen beslissing genomen."

Meer info volgt binnenkort.

Foto: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons