van der Horst

Puebla 2: Pascal Wehrlein voor een tweede maal bestraft

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Als iemand de titel "pechvogel van het weekend" verdient, dan ging deze resoluut naar Pascal Wehrlein. Zaterdag reed de Duitser met enorme dominantie van start tot finish aan de leiding van de eerste race in Puebla, om dan net na de race gediskwalificeerd te worden vanwege een technische inbreuk. Gisteren leek Wehrlein komaf te maken met wat er zaterdag gebeurd was met een tweede plaats, maar de Porsche-piloot werd wederom bestraft, waardoor hij terugviel naar een vierde plek.
  • Skylimit Events
De Stoffel Vandoorne fans zullen zich nog wel herinneren dat de Rumbekenaar helemaal achteraan moest starten omdat er een cijfer fout was gemarkeerd op zijn banden. Dit weekend overkwam Porsche hetzelfde met Wehrlein en André Lotter, zodat die eerste na de race prompt zijn overwinning kon inruilen voor een diskwalificatie. Achteraf was niet iedereen het eens met deze beslissing, zowel de teams niet als Alejandro Agag. Ook zondag ontsnapte de Duitser niet aan een straf, nadat hij volgens de stewards op een onrechtmatige wijze zijn Fanboost had gebruikt en daarvoor vijf seconden straf kreeg. Hij tuimelde van een tweede naar een vierde plaats.

Pascal Wehrlein en Alejandro Agag
Pascal Wehrlein en Alejandro Agag
Vooral het feit dat Agag zich uitliet over de genomen beslissingen is uitzonderlijk. De Spanjaard die het kampioenschap tot leven bracht heeft wel een mening, maar toonde die nooit zo uitdrukkelijk als gisteren. Na de kwalificaties gisteren deed hij dan ook zijn verhaal: "Mijn kinderen waren naar de race aan het zien en belden mij achteraf om te vragen waarom Wehrlein zijn overwinning verloren had. Ik zei omdat zijn banden niet correct waren gemarkeerd en ze konden mij niet volgen. We moeten er lessen uit trekken, al is dit simpel op te lossen. We moeten gewoon zien dat dit niet meer voorvalt en alles dubbel gecheckt wordt.". Het kampioenschap kon dit incident wel missen want in alle weekends op Monaco na lag het onder vuur vanwege de toepassing van de reglementen.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 21 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Puebla 1 en Puebla 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons