van der Horst

Puebla 1: Dubbel voor Audi na diskwalificatie van Wehrlein

Start Puebla E-prix 1
Start Puebla E-prix 1
Pascal Wehrlein (Porsche) vertrok in de eerste race voor de formule E in Puebla van op de pole en de Duitser nam ook direct in de race het voortouw en moest daarna enkel rekening houden met een neutralisatie met de safety car om met een aanzienlijke voorsprong als eerste over de finishlijn te komen. Na de race bleek echter dat Porsche vergeten was op te geven welke banden op de wagens gemonteerd waren en zowel Wehrlein als André Lotterer werden uit de uitslag geschrapt. De zege ging zo naar Luca di Grassi (Audi Sport Abt).
Dubbel voor Audi Sport ABT Schaeffler
Dubbel voor Audi Sport ABT Schaeffler
Pascal Wehrlein (Porsche) had echt verdiend om zijn eerste zege in de formule E te behalen. Snelste in de kwalificatie wist de Duitser zijn race ideaal te beheren. Na een vroege safety car interventie voor een crash van Nick Cassidy (Virgin) wist de Duitser opnieuw het voortouw te nemen en zich een voorsprong op te bouwen. Het mocht echter niet zijn, na de diskwalificatie van Wehrlein kreeg Audi de dubbel in de schoot geworpen. Luca di Grassi werd tot winnaar uitgeroepen voor René Rast. Edoardo Mortara (Venturi) kreeg het laatste podiumtrapje toebedeeld.

Alexander Sims (Mahindra Racing)  en Jake Dennis (BMW i Andretti Motorsport), op een gegeven moment nog tweede in de race, vervolledigden de top vijf. Antonio Félix da Costa (DS Techeetah) pakte de zesde plaats. Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) werd zevende, zijn teamgenoot Nyck de Vries eindigde als negende met tussen de twee Mercedessen de jaguar van Mitch Evans. Alexander Lynn (Mahindra Racing) maakte de top tien vol.

Foto: TAG Heuer Porsche Formula E Team & Audi MediaCenter
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Puebla 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons