van der Horst

Puebla: Een nieuwe uitdaging voor teams en piloten

Start 2021 Formula E Monaco ePrix
Start 2021 Formula E Monaco ePrix
De Formule E deed er alles aan om toch een Amerikaans luik op poten te zetten dit jaar en met succes. Geen Mexico City, dat nog steeds getroffen wordt door de coronapandemie. Daarom wijkt men uit naar Puebla en de Autodromo Miguel E. Abed. Compleet nieuw terrein voor zowel de teams als de organisatie. Sommigen kijken er naar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar anderen hopen op geen herhaling van Valencia.
Mitch Evans - Jaguar Racing
Mitch Evans - Jaguar Racing
Een ploeg die het moeilijk had in Valencia was Jaguar. Sam Bird was achteraf ook kort en krachtig: "Onze wagens zijn gebouwd voor stratencircuits, niet voor permanente omlopen.". Laat Puebla net nu ook een weer een permanent circuit zijn. Vooral voor Bird is het een kwestie om punten te scoren, gezien zijn mindere prestatie in Monaco. Daarnaast kampt het team nog met een ander probleem: Mitch Evans. De Nieuw-Zeelander was lang de kopman, maar sinds zijn Britse teamgenoot het team vervoegde, moest hij zijn niveau omhoog tillen. Het heeft al zijn succes gehad in Monaco, en dat is de andere teams niet ontgaan. Het gaat de komende maanden nog zeer interessant worden voor James Barclay.

Robin Frijns
Robin Frijns
Robin Frijns trekt met Envision Virgin Racing richting Mexico als leider van het kampioenschap. Een interessante uitgangspositie voor de Nederlander, die voorheen nog nooit de leiding in het kampioenschap in handen had, al heeft hij sinds zijn toetreding tot het team van sir Richard Branson serieuze stappen vooruit gemaakt, waardoor hij toch nu wel als een potentiële titelkandidaat bestempeld kan worden. Wat hem wel al verweten werd in het verleden, is dat hij geen afmaker is. Zal het deze keer anders zijn? Makkelijk zal zijn klus niet worden, gezien hij zich in de eerste groep moet kwalificeren.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Tot slot zal het ook een weekend moeten worden van de wederopstanding bij Mercedes. De slechte resultaten in Monaco hebben het team een serieuze klap gegeven inzake de strijd om de titel. Toch hebben zowel Nyck de Vries als Stoffel Vandoorne de knop al omgedraaid. Vooral bij de Rumbekenaar, die eigenlijk de laatste wedstrijden al een zeer goede indruk achter liet, al was er ook wat pech meestal bij gepaard zoals in Valencia en Monaco. Toch kijkt hij uit naar een onbekend terrein. Vandoorne vertelde het al aan ons in Monaco en herhaalde de volgende woorden in het persbericht: "Het is compleet nieuw voor iedereen en dat kan in ons voordeel spelen.". Met andere woorden: hou onze landgenoot maar zeker in de gaten!

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 17 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Puebla 1 en Puebla 2.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons