van der Horst

Punta del Este: Di Grassi beboet wegens...verkeerd ondergoed

Lucas Di Grassi
Lucas Di Grassi
Hoewel Audi Sport Team Abt Schaeffler eindelijk het probleem gevonden heeft waar het de eerste manches mee kampte, blijft de pech beide renners van het team toch nog achtervolgen. Zo verloor Lucas di Grassi de pole omwille van track limits, kwam net te kort om Jean-Eric Vergne voorbij te steken om zijn eerste overwinning van het seizoen te nemen, alsook werd na de festiviteiten bij de controle een irregulariteit ontdekt. De Braziliaan kreeg een boete van 10.000 euro van de FIA. De reden: het dragen van niet conform ondergoed. Het zou gaan over het feit dat hij een onderbroek droeg die niet resistent was tegen vuur en dus niet conform met de International Sporting Code. Di Grassi excuseerde zich bij de officials en nam de boete aan.
  • Powercars
Daniel Abt en Felix Rosenqvist
Daniel Abt en Felix Rosenqvist
Voor Daniel Abt daarentegen was het een ander verhaal. Na de pitstops lag de Duitser op een derde plek achter Vergne en di Grassi tot hij twee ronden later terug binnen kwam. Om een mysterieuze reden was zijn veiligheidsgordel los gekomen en de renner nam het wijselijke besluit om direct binnen te rijden om deze terug te laten vastgespen. Het gevolg hiervan was dat hij zo helemaal achteruit geslagen werd en dus ook de kans op punten kon vergeten. “Ik zat compleet los in de wagen, ik heb zelfs geen idee van hoe dit mogelijk was. Wat doe je in zo’n situatie? Je riskeert je leven of je komt binnen en ik heb voor het tweede gekozen.” verklaarde Abt aan Motorsport.com. Het voorval werd onderzocht maar zowel de officials, waaronder de stewards die Abt volledig vastgegespt hebben zien vertrekken, als Audi staan voor een raadsel hoe dit is kunnen gebeuren. Audi gaat het voorval verder onderzoeken.  

Foto's: FIA Formula E

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 20 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Punta del Este (Uruguay).
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons