van der Horst

Puntenleider Dylan Derdaele aast op titel in Porsche Carrera Cup Benelux!

Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Twee weken na de voorlaatste afspraak is de Porsche Carrera Cup Benelux aanbeland bij de finale van het seizoen 2021. Het belooft een uiterst spannende meeting te worden, met Dylan Derdaele die met 175 punten de ranking aanvoert, maar daarbij ex aeqo staat met grote titelconcurrent Huub van Eijndhoven. Ook Nicolas Saelens ligt nog in strijd voor de titel in de Pro-Am divisie, al kijkt hij aan tegen een achterstand. De opdracht dit weekend is voor beide heren kristalhelder: winnen!

“We beleven een uitermate spannend seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Bij het ingaan van het finaleweekend, zijn er nog drie rijders die mathematisch kans maken op de algemene titel”, analyseert Dylan Derdaele. “Ikzelf beschik over de beste papieren, al is dat voordeel eerder beperkt. Mijn grootste concurrent Huub van Eijndhoven verzamelde tot dusver evenveel punten als ik, maar ik won één keer meer en sta daardoor op kop. Ook Glenn Van Parijs is nog niet uitgeteld voor de titel. Je kan voor de start heel wat rekensommen maken, maar in feite kan ik de scenario’s terugbrengen tot een zeer eenvoudige stelling: als ik voor mijn concurrenten eindig, win ik altijd de titel. Het zou mooi zijn om het seizoen te kunnen afsluiten zoals we het begonnen, namelijk met een dubbelzege.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik beleefde bij de vorige meeting in Assen een horrorweekend waarbij ik de leiding in de tussenstand verloor nadat ik sinds de allereerste race van het seizoen op kop stond”, stelt Nicolas Saelens. “Het was een flinke klap voor mijzelf en het hele team, maar de teleurstelling heeft ondertussen plaatsgemaakt voor ambitie om terug te slaan. Of we dit jaar de Pro-Am titel pakken, hebben we helaas niet meer volledig zelf in de hand. Daardoor kunnen we eigenlijk zonder druk afzakken richting Hockenheim en voluit gaan voor de zege. We gaan proberen twee keer te winnen en het seizoen in schoonheid af te sluiten.”

“We rijden opnieuw in een prestigieus weekend, namelijk de zevende afspraak van de DTM, in Hockenheim”, aldus Program Manager Marc Goossens. “Hockenheim is voor Dylan en Nicolas een relatief nieuw circuit, maar ze reden er eerder dit jaar al tijdens een wedstrijd in het kader van het Belgisch kampioenschap uithouding. De Porsche Carrera Cup Benelux 2021 was tot dusver enorm competitief en elk klein foutje wordt afgestraft. Toch spelen we nog altijd mee voor de titel, zowel Overall als in Pro-Am. Het zal er dit weekend dus op aankomen om foutloos te blijven. Zowel de rijders als de ingenieurs en de monteurs weten wat hen te doen staat. Iedereen is klaar om het beste van zichzelf te geven!”

Op het programma staan twee vrije trainingen op vrijdag, gevolgd door een kwalificatie en een race op zaterdag. Op zondag wordt om 11u het startschot gegeven voor de allerlaatste sprint van het seizoen 2021.


Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 30 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons