van der Horst

Puntenleider Yann Ehrlacher domineert Race 2, Magnus crasht

Yann Ehrlacher-Thed Björk: Lynk&Co-dubbelslag
Yann Ehrlacher-Thed Björk: Lynk&Co-dubbelslag
Yann Ehrlacher ontpopte zich zaterdagochtend op een verregende omloop met een dominante zege tot nieuwe Ringmeister. Een tweede overwinning al dit seizoen voor de Lynk&Co-rijder, die op de finishlijn ruim teamgenoot Thed Björk en polesitter Nestor Girolami voor bleef. Laatstgenoemde werd op de Nordschleife evenwel bedacht met dertig seconden straftijd om tijdens de startprocedure tweemaal door de pitlane te zijn gereden en viel hierdoor terug naar de elfde plaats. Eén en al voordeel voor Ehrlacher, die nu 31 punten voorsprong telt op zowel Girolami als Björk. Wedstrijd om snel te vergeten daarentegen voor Gilles Magnus, onze landgenoot crashte al vroeg uit de race.
Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic
Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic
De tweede WTCR-afspraak, verreden bij amper 7°C op een natte omloop, beloofde spektakel met de eerste twee in de puntenstand broederlijk naast elkaar op de eerste startrij. Polesitter Girolami en puntenleider Ehrlacher namen dadelijk afstand van achtervolgers Tassi, Björk en Coronel, maar hun onderlinge duel verloor alle spankracht toen de Argentijn dertig seconden straftijd aan de broek kreeg voor een fout tijdens de startprocedure voorafgaand aan de rollende start. Een zwaar verdict voor de Argentijn, die de leiding van de wedstrijd op het einde van de eerste ronde toch al definitief uit handen had gegeven. Thed Björk van zijn kant geraakte op het lange rechte eind niet voorbij Attila Tassi, maar verschalkte de Honda-rijder alsnog op het GP-circuit. 

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Commotie in de Comtoyou-pits toen Tom Coronel nog in de openingsronde door een grintbak ploegde en zijn vijfde stek verloor aan Esteban Guerrieri en Mikel Azcona. In de tweede ronde ging het van kwaad naar erger voor het Belgische team, aangezien Gilles Magnus zich in de Hatzenbach-bocht verslikte en er met een behoorlijke vaart in de vangrail knalde. De Schotenaar klauterde gelukkig ongeschonden uit zijn zwaar gehavende bolide.

Thed Björk gaat aan Attila Tassi voorbij
Thed Björk gaat aan Attila Tassi voorbij
Terwijl Ehrlacher probleemloos naar een tweede zege cruisede, nam teamgenoot Björk bij de tweede doortocht op Döttinger Höhe op zijn beurt de maat van Girolami. De Argentijn wist aan de finishlijn weliswaar een opzittende Tassi voor te blijven maar rekening houdend met diens bestraffing was het uiteindelijk de jonge Hongaar die met Ehrlacher en Björk mee op het podium mocht.

Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Mikel Azcona slipstreamde zich in het zicht van de meet nog voorbij Esteban Guerrieri en palmde zo de vierde plaats in, voor de Argentijn. Jean-Karl Vernay en Yvan Muller beslechtten hun wedstrijdlang duel om wat de zesde plaats zou worden in het voordeel van de Alfa Romeo-rijder. Het duo was zowat gelijktijdig aan Tom Coronel voorbijgegaan, de DHL-piloot tikte pas als achtste aan. Tiago Monteiro en Santiago Urrutia maakten de top 10 rond.

Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Ehrlacher doet zoals gezegd een uitstekende zaak in de puntenstand. De 24-jarige belofte uit Mulhouse telt nu 31 punten voorsprong op Nestor Girolami die de tweede plaats moet delen met Thed Björk. Yvan Muller valt terug naar  de vierde plaats maar telt amper één punt minder dan het Argentijns-Zweeds duo. Tom Coronel houdt vast aan zijn vijfde plaats en blijft leider in het WTCR Trophy-klassement. Magnus verliest vier plaatsen, valt terug naar de tiende stek maar behoudt de leiding in de Rookie Drivers-klassering. Tassi van zijn kant klimt dan weer van tien naar zeven.
Uitslag Race 2

Kampioenschap Rijders

Kampioenschap Rookie Drivers

Kampioenschap WTCR Trophy
Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons