van der Horst

Putrajaya: Zege voor Sam Bird – D’Ambrosio vijfde

Sam Bird & Lucas di Grassi
Sam Bird & Lucas di Grassi
Virgin Racing rijder Sam Bird heeft in Putrajaya de tweede race van het Formule E kampioenschap gewonnen. De Brit werd op het podium geflankeerd door Lucas di Grassi (Audi Sport ABT) en Sébastien Buemi (e-dams Renault). Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) kwam als vijfde over de streep. Di Grassi, die de eerste race won en nu als tweede over de streep kwam, bezet de leiding in het kampioenschap waar D’Ambrosio als vijfde staat geklasseerd.
Nicolas Prost - e.dams-Renault
Nicolas Prost - e.dams-Renault
Nicolas Prost (e.dams-Renault) had de beste tijd neergezet bij de kwalificaties maar de Fransman moest tien plaatsen terug op de grid als straf voor het aanrijden van Nick Heidfeld in China. De pole ging alzo naar Oriol Servia (Dragon Racing) die de tweede tijd had gerealiseerd. Jérôme D’Ambrosio had een mooie derde tijd gereden maar gezien hij de maximum toegelaten power had overschreden werd hij teruggezet naar de laatste startrij. Sam Bird kwam alzo postvatten op de eerste lijn.

98e2c7a16a2b1423b02b0bed7903dbbc1623cd2f.jpg
Al in de eerste ronde op het smalle stratencircuit van Putrajaya kwamen verscheidene wagens met elkaar in contact, Michela Cerruti tikte Katherine Legge aan en ook Matthew Brabham en Nick Heidfeld raakten elkaar. De safety car kwam de baan op en bij de herstart verschalkte Bird Servia en nam de leiding van de race. Niet veel later was het weer prijs, ditmaal reden Franck Montagny en Nick Heidfeld in elkaars wielen en opnieuw moest de safety car naar buiten.

Na een tweede herstart behield Bird zijn eerste positie en de Brit kon die positie handhaven tot aan de finishvlag. Lucas di Grassi behaalde de tweede plaats en doet een goede zaak in het kampioenschap. Sébastien Buemi’s wagen werd na de kwalificatie te licht bevonden en de Zwitser moest starten van op de laatste lijn, maar een mooie inhaalrace deed hem uiteindelijk nog op het podium belanden. Ook Jérôme D’Ambrosio realiseerde een mooie remonte en klom op van de laatste
Lucas di Grassi - Audi Sport ABT
Lucas di Grassi - Audi Sport ABT
naar de vijfde plaats achter Nicolas Prost, op het einde profiteerde hij bovendien van de sortie van Bruno Senna (Mahindra) die in gevecht was met Prost voor de vierde plaats. Zesde werd Karun Chandhok (Mahindra), Oriol Servia, nochtans van op de pole vertrokken, finishte slechts als zevende voor Antonio Félix da Costa (Amlin Aguri), die zijn debuut maakte in de serie.


Na de race werden nog verschillende rijders bestraft, Heidfeld werd uit de uitslag geschrapt nadat hij van wagen wisselde buiten de daartoe voorziene zone, Legge moet tien plaatsen achteruit op de grid bij de volgende race voor het wisselen van een batterij op één van de wagens en Team Trulli krijgt een boete omdat de wagen van Cerruti de baan opgestuurd werd met een loszittend wiel.  

FIA Formula E Championship - Uitslag Putrajaya ePrix 2014

01. Sam Bird (Virgin Racing) 51:11.979
02. Lucas di grassi (Audi Sport ABT) +4.175
03. Sébastien Buemi (e.dams-Renault) +5.739
04. Nicolas Prost (e.dams-Renault) +9.552
05. Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) +13.722
06. Karun Chandhok (Mahindra racing) +17.158
07. Oriol Servia (Dragon Racing) +18.621
08. Antonio Félix da Costa (Amlin Aguri) +19.926
09. Jaime Alguersuari (Virgin Racing) +20.053
10. Daniel Abt (Audi Sport ABT) +45.663

Stand kampioenschap na 2 races:
1. Lucas di Grassi: 43 punten; 2. Sam Bird: 40 p; 3. Franck Montagny: 18 p; 4. Nicolas Prost: 18 p; 5. Jérôme D’Ambrosio: 18 p; 6. Karun Chandhok: 18 p …

Foto's: FIA Formula E



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons