van der Horst

Putrajaya: Lucas di Grassi wint incidentrijke race

Lucas di Grassi - ABT Schaeffler Audi Sport
Lucas di Grassi - ABT Schaeffler Audi Sport
Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) heeft een door incidenten gemarkeerde e.Prix van Putrajaya gewonnen. De Braziliaan ging op de streep Sam Bird (DS Virgin Racing) en Robin Frijns (Andretti Formula E Race Team) vooraf. Het leek er eerst op dat Sébastien Buemi, die van op de pole gestart was, zijn tweede race op rij ging winnen, maar de Zwitser moest de pits opzoeken met problemen aan de wagen. Zijn teammaat Nicolas Prost maakte daarna aanspraak op de zege maar het team riep hem vroegtijdig binnen omdat de temperatuur van de batterij van de wagen te hoog opliep.
Podium Putrajaya e.Prix
Podium Putrajaya e.Prix
De Renault e.Dams wagens domineerden na de race in Peking ook de kwalificatie en het begin van de race in Putrajaya, maar technische problemen verhinderden dat Buemi en Prost die dominantie konden omzetten in een mooi resultaat. Lucas di Grassi profiteerde volop van de problemen van de Renault e.Dams wagens om de zege weg te kapen, zijn tweede in de serie na zijn zege vorig jaar in Peking. Ook Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) en zijn teammaat Loic Duval dachten optimaal te kunnen profiteren van de problemen van Buemi en Prost en leken op weg naar een podiumplaats tot ook zij te maken kregen met problemen en hun wagen aan de kant moesten zetten.

Start Putrajaya e.Prix
Start Putrajaya e.Prix
Sam Bird en Robin Frijns konden alzo beslag leggen op de twee overige podiumplaatsen al werd het nog nipt voor de Nederlander, die na een sortie bij het inhalen van Duval met een beschadigde wagen over de meet kwam. Na een problematische start werd Stéphane Sarrazin (Venturi Racing) nog vierde voor Bruno Senna (Mahindra Racing). Jacques Villeneuve (Venturi Racing) kwam in de eerste ronde in contact met Jean-Eric Vergne (DS Virgin Racing) en werd elfde. Di Grassi is met zijn zege nu ook de nieuwe leider in het kampioenschap.

Uitslag e.Prix Putrajaya:

1. Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport)
2. Sam Bird (DS Virgin Racing) +13.884
3. Robin Frijns (Andretti Formula E Race Team) +29.776
4. Stéphane Sarrazin (Venturi Racing) +32.628
5. Bruno Senna (Mahindra Racing) +34.404
6. Antonio Félix da Costa (Team Aguri) +36.925
7. Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) +37.283
8. Nelson Piquer Jr. (NEXTEV TCR) +40.623
9. Nick Heidfeld (Mahindra Racing) +52.904
10. Nicolas Prost (Renault e.Dams) +53.695

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 7 november 2015.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons