van der Horst

Q1 Trackracing besluit Porsche Carrera Cup Benelux 2021 met twee podiumplaatsen

Q1 Trackracing
Q1 Trackracing
Het seizoen 2021 van de competitieve Porsche Carrera Cup Benelux kwam afgelopen weekend in Duitsland ten einde. Op de Hockenheimring stonden de twee afsluitende sprints op het programma en in beide races wist Q1 Trackracing een podiumplaats te veroveren in de ProAm-categorie. Jan Lauryssen verzekerde zich bij de vorige meeting in het Nederlandse Assen reeds van de titel in de Am-categorie.

Filip Teunkens - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Filip Teunkens - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
“We hebben een interessant weekend achter de rug”, trapt Nicolas Vandierendonck af. “Beide wedstrijden waren fel betwist, maar stonden helaas ook bol van de aanrijdingen. Uiteindelijk keren we huiswaarts met twee podiumplaatsen. Niet onaardig maar toch knaagt het, want er had misschien wel meer in gezeten. De vorm was goed dit weekend, maar de precisie ontbrak misschien wat. Door een drukke agenda, zowel professioneel als op vlak van races, hebben we in de aanloop naar de afspraak op de Hockenheimring niet kunnen testen op de Duitse piste. We begonnen dus reeds met achterstand en doordat de vrije trainingen onderbroken werden met rode vlaggen, misten we ook daar de kans om ervaring te vergaren. Bij de kwalificaties maakte ik op koude banden een klein remfoutje, maar wel een met grote gevolgen. Ik schoof van de baan en dat betekende meteen game over.”

ProAm Podium Porsche Carrera Cup Hockenheim Race 1
ProAm Podium Porsche Carrera Cup Hockenheim Race 1
“Ik moest beide races helemaal achteraan de grid aanvatten en wist dus dat het moeilijk ging worden”, analyseert de Shipex-rijder. “Niettemin rukte ik goed op doorheen het veld tot een virtuele podiumplaats. Helaas raakte ik toen in een aanrijding betrokken met mijn teamgenoot Jan. Hij trachtte een tegenstander in te halen, maar werd verrast door een vuile strook op de piste, waardoor zijn remafstand vergrootte en hij de wagen niet tijdig gestopt kreeg. Ik moest opgeven met een kapotte radiator. Mijn teamgenoot Filip reed echter een goede race en slaagde erin zijn Porsche op het podium te krijgen in onze klasse. Oververdiend, gezien de progressie die hij de voorbije races maakte en een mooie beloning voor het Q1 Trackracing team dat enorm sterk werk geleverd heeft dit weekend.”

Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
“Op zondag volgde een herkansing, maar ook daar maakte ik het mezelf moeilijker dan nodig”, erkent Vandierendonck oprecht. “Ik maakte een valse start en kreeg daarvoor terecht een tijdstraf van vijf seconden. Niettemin had ik het ritme om te strijden voor een podiumplaats. Op het moment dat ik de kloof richting de tweede plaats aan het verkleinen was, blokkeerden mijn banden bij het remmen, waardoor ik een flat spot opliep. Om te voorkomen dat de wedstrijd opnieuw zou uitdraaien op een opgave, besloot ik het tempo wat te minderen en mij te focussen op het veiligstellen van de derde plaats. Dat is de ervaring die spreekt en dat loonde, met een tweede podiumplaats voor het team als gevolg.”

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
“Nu het seizoen afgelopen is, kunnen we tevens een grondige analyse maken”, vervolgt de medebezieler van Q1 Trackracing. “Het niveau in het kampioenschap is fel verbeterd ten opzichte van de vorige seizoenen. De waardeverhoudingen vooraan het veld zijn duidelijk en ook in onze ProAm-klasse is er volop strijd. Gezien we op zes verschillende omlopen raceten, was ervaring op elk circuit van kapitaal belang. Je merkt duidelijk dat ook in de Porsche Carrera Cup Benelux testwerk aan belang gewonnen heeft, vooral bandentesten. Daarnaast bewijst simracen zijn nut om snel ervaring op te doen op een nieuwe omloop en wordt er ook steeds meer gewerkt met coaches en ingenieurs. Q1 Trackracing past perfect binnen dat plaatje, al konden we tijdens het seizoen door race-incidenten niet altijd onze vorm tonen. Jan toonde in zijn debuutseizoen dat hij bloedsnel was, waarbij hij soms zelfs Pro’s met heel wat meer ervaring het vuur aan de schenen legde. Ook Filip bewees nog niets van zijn snelheid te zijn verloren en met de juiste omkadering ben ik ervan overtuigd dat ze beide een rol kunnen spelen vooraan de ProAm-categorie.”

Nu het doek gevallen is over de Porsche Carrera Cup Benelux 2021, richt Q1 Trackracing de aandacht opnieuw op de GT Cup Open Europe, waarvan de seizoensfinale over een drietal weken geprogrammeerd staat op het Formule 1 Circuit de Barcelona-Catalunya.

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 5 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons