van der Horst

Q1 Trackracing neemt fantastische start in Porsche Carrera Cup Benelux 2024 en scoort wederom podia in GT Cup Europe

Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Het Limburgse Q1 Trackracing is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de vaste waarden op het nationale en internationale autosportfront, zeker in de Lage Landen, maar ook op de Europese autosportscène. Het team heeft uiteraard een rechtstreekse link met Porsche en het is ook dat Duitse merk dat de rode draad van het programma 2024 vormt, met als hoofdmoot de Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup Open Europe. Dit weekend stond het team uit Limburg voor een dubbele afspraak, met de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps en de tweede manche van de GT Cup Europe in Hockenheim.
Wat een weekend werd het in Spa-Francorchamps tijdens de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 en dat in het kader van de Belgische manche van het FIA WEC. Bijna 90 000 toeschouwers zagen op zaterdag, enkele uren voor start van het wereldkampioenschap de Nederlandse belofte Dirk Schouten naar een schitterende zege in de tweede wedstrijd van het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux rijden.

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Wat een opluchting”, juichte de bekende YouTuber. “Ik was goed onderweg, maar wist dat ik niet alleen als eerste over de meet moest komen, ik diende ook nog eens een bonus van vijf seconden op de dichtste achtervolger bijeen te rijden vanwege een bestraffing. Het is mijn eerste zege in deze hoogstaande competitie van Porsche en de eerste van het team, mooier kan het seizoen echt niet beginnen.” Als kers op de taart vertrok Dirk Schouten ook nog eens uit de Belgische Ardennen als ex-aequo leider in het kampioenschap.

Op vrijdag verliep de race iets complexer, voor Schouten die als tiende over de meet kwam, één plaats beter dan zijn teamgenoot Niels Langeveld. In die eerste race was er dan wel weer een knappe vierde plaats algemeen en tweede plek bij de rookies voor nieuwkomer Valters Zviedris, die meteen zijn visitekaartje in de PCCB afgaf.

Op zaterdag was er dus winst voor Schouten en een mooie vijfde plaats voor Niels Langeveld die meteen blijk gaf van een groot aanpassingsvermogen. Valters Zviedris van zijn kant werd achtste bij de rookies.

Afspraak nu voor de tweede manche van het kampioenschap, op 8 en 9 juni op Circuit Zandvoort, waar Langeveld en Schouten een thuisrace afwerken en nog eens zo gemotiveerd zullen zijn!

GT Cup Europe Hockenheim

Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Het weekend in Hockenheim, voor de tweede meeting van de GT Cup Europe, was er één met veel incidenten. “Wat het racen niet makkelijk maakt”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck die zelf ook achter het stuur kroop. “Bovendien is er veel meer concurrentie dan in 2023 en dus zullen we nog sterker moeten presteren als we de titels van de voorbije jaren willen herhalen. En soms moet je ook wat geluk hebben, iets wat Stienes Longin en Nicolas Saelens wat ontbrak in de eerste race, waarin ze zevende in Pro/Am werden. In de tweede race zetten ze dat recht met een mooie derde plaats. Ze staan voor onze verplaatsing naar Spa vierde in het kampioenschap.

Mooi was ook het weekend van Bogdan Duma en Nicolas Vandierendonck, die twee bronzen medailles in de klasse ‘AM’ behaalden. Ook Laurent Vandervelde en Nathan Brauns lieten opnieuw zien tot wat ze in staat zijn, met een vierde en zesde stek in diezelfde klasse. Zij zijn nu tweede in de AM-tussenstand, twee plaatsen hoger dan het duo Duma-Vandierendonck. Xander Pryzbylak en Lars Zaenen werden tweemaal het slachtoffer van een race-incident en vertrokken puntenloos uit Duitsland.

De volgende afspraak is op 25 en 26 mei op eigen bodem, in Spa-Francorchamps!

Persbericht Q1 Trackracing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 15 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons