van der Horst

Q1 Trackracing op verschillende fronten actief in 2023

Q1 TrackRacing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 TrackRacing - Porsche 911 GT3 Cup
Het autosportseizoen is op kruissnelheid aan het komen en tijdens de eerstvolgende weekends gaan heel wat nationale en internationale series van start. Het Limburgse team Q1 Trackracing staat voor een zeer uitdagend en boeiend seizoen 2023, met deelnames aan maar liefst drie hoogstaande kampioenschappen, zowel in eigen land, de Benelux als Europa. Het team heeft ambitie om in elk van die competities vooraan mee te vechten en net zoals vorig seizoen, het jaar waarin onder meer de titel in de GT Cup Open Europe behaald werd, zich van een plaats op het podium te verzekeren. Starten doet het team tijdens het weekend van 29 en 30 april, met de eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op Spa-Francorchamps en eveneens de eerste afspraak van de GT Cup Open Europe, maar dan in Portimao. Twee weken later volgt de aftrap van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.
Q1 TrackRacing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 TrackRacing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing, de regerende kampioen bij de rijders en de teams in de GT Cup Open Europe, doet het in 2023 met drie wagens in de bekende serie. “We hebben in 2023 inderdaad drie bolides die aan het volledige seizoen zullen deelnemen”, aldus Edgard Terium, teamcoördinator van Q1 Trackracing. “Een van de Porsche 911 GT3 zal in handen komen van Nico Vandierendonck, tevens Team Manager van ons team en de Spaanse belofte Fidel Castillo. In een andere Porsche 911 GT3 Cup vinden we het Belgische duo bestaande uit Laurent Vandervelde, in zijn tweede seizoen, en Xander Przybylak, die afkomstig is uit de karting en vorig seizoen zijn eerste stappen in de autosport zette. De Porsche 718 Cayman GT4 van ons team wordt toevertrouwd aan een Braziliaans duo, Gustavo Conde en 'H. Mello', die afkomstig zijn uit de GT4-racerij in hun thuisland. Q1 Trackracing kan per evenement ook extra auto's inzetten, maar daarover hebben we voorlopig nog geen uitsluitsel, al hopen we wel dat John De Wilde, na zijn crash van vorig jaar in Barcelona, dit jaar weer zal kunnen racen.
 
De Europese competitie telt vijf meetings, waaronder een bezoek aan Spa-Francorchamps op 27 en 28 mei. Daarnaast zal Q1 Trackracing in de 24H Series in Monza een wagen inzetten voor Eduardo Menossi en Danilo Dirani.
 
De snelste merkencup van de Benelux
 
Lucas Valkre/Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Lucas Valkre/Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Maar Q1 Trackracing zien we ook in onze contreien, met onder meer een deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Dat kampioenschap groeit jaar na jaar en start op 27, 28 en 29 april in Spa-Francorchamps tijdens het FIA WEC en dat met een startveld van maar liefst 32 wagens. Q1 Trackracing doet een beroep op twee jonge talenten, de Nederlander Dirk Schouten en de Fransman Quentin Antonel. Deze laatste komt uit de karting en reed vorig jaar het Franse kampioenschap Formula Renault, waarin hij tweede werd, terwijl Dirk Schouten een adept van de GT-racerij is, met ervaring in Belcar, Supercar Challenge enz.
 
Onze jongens staan voor een loodzware opdracht, maar we gaan er alles aan doen om hen te ondersteunen om zo goed mogelijk te scoren in wat waarschijnlijk de zwaarste competitie van de Lage Landen is”, aldus Team Manager Nicolas Vandierendonck. “De Porsche Carrera Cup Benelux is een must voor een team dat zo met Porsche verbonden is als het onze en we gaan trachten om na de titel van Jan Lauryssen in de categorie PRO-AM nu te scoren in PRO.”
 
Belcar en 24 Hours of Zolder
 
Last but not least zullen Jan Lauryssen en Tommy Rau het volledige Belgische uithoudingskampioenschap rijden, uiteraard met een Porsche 911 GT3 Cup en dat met titelambities. Ook vaste teamwaarde Filip Teunkens zal samen met Glenn Paenen en Jan Ooms in het Belcar Endurance Championship van start gaan. Het hoofddoel van het seizoen op Belgische bodem blijft echter de hoofdrace van het Belcar Endurance Championship, de legendarische 24 Hours of Zolder, waar het team mogelijk nog een extra wagen zal inzetten.
 
Q1 Trackracing zien we ook in de Porsche Sprint Challenge Benelux met Bogdan Duma en in BGDC met Jayraj Chokshi en Didier Rousseau.

Q1 Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 25 april 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons