van der Horst

Q1 Trackracing sluit drukke weken af met eerste titel

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
De laatste anderhalve week was onwaarschijnlijk druk voor Q1 Trackracing uit Maaseik. Het team werkte maar liefst drie racemeetings in amper vijf dagen af, met de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Oostenrijkse Red Bull Ring, de voorlaatste manche van de GT Cup Open Europe in Monza en de voorlaatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023 aan de Nederlandse Noordzeekust in Zandvoort. Het team van Nicolas Vandierendonck en Edgar Terium behaalde opnieuw een aantal zeges en stelde een eerste titel veilig, voor de jonge Roemeen Bogdan Duma in de klasse GT4 AM van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023.
  • St. Paul
Bogdan Duma startte begin dit seizoen met de ambitie om zijn ervaring in de autosport een gevoelige sprong voorwaarts te laten maken en de jonge Roemeen ontgoochelde niet. Hij startte met een open vizier aan zijn seizoen in de Porsche Sprint Challenge Benelux en won maar liefst tien van de tien verreden wedstrijden, wat maakt dat hij nu al zeker is van de titel. Bovendien mengt hij zich steeds vaker in de strijd vooraan in de klasse GT4, wat ook in Zandvoort het geval was.
 
“Ik ben erg blij met deze titel en kijk ook nog enorm uit naar mijn kennismaking met het circuit van Spa-Francorchamps waar de slotrace zal verreden worden”, lacht de jonge Roemeen in Zandvoort aan het podium. “Ik heb enorm veel geleerd dit seizoen en met dank aan het team voor alle inspanningen, afspraak volgend seizoen voor een nieuwe uitdaging!”
 
Sterk eerste seizoen in Carrera Cup Benelux voor Dirk Schouten
 
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Afgelopen weekend was de Oostenrijkse Red Bull Ring de plaats van afspraak voor de slotmeeting van de Carrera Cup Benelux en dat in vaak danteske omstandigheden. In die omstandigheden en in een startveld met heel wat gastrijders uit andere Porsche-competities reed Dirk Schouten naar een zesde en tiende plaats, wat maakt dat de jonge Nederlander het seizoen afsluit als vierde in de algemene eindstand en op het eindpodium bij de rookies eindigt.
 
Wij zijn zeer blij met het seizoen van Dirk, een seizoen waarin hij onder meer zijn eerste algemene podium behaalde in wat toch de sterkste autosportcompetitie van de Benelux is”, aldus teameigenaar Nicolas Vandierendonck. “De doelstellingen werden behaald en ik denk dat we met een goed oog naar de toekomst kunnen kijken, een toekomst die in principe in een Porsche zal zijn.” Q1 Trackracing werd vierde in de eindstand van de teams.
 
Zege en podia in GT Cup Open Europe in Monza
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Nog vorig weekend stond ook de voorlaatste manche van de GT Cup Open Europe op de kalender en daarin liet Q1 Trackracing van zich spreken. De kampioen van vorig jaar, Jan Lauryssen, maakte een comeback en won meteen de eerste race van het weekend, met in zijn zog zijn teamgenoten Xander Przybylak en Laurent Vandervelde, beide uiteraard in een Porsche 992 GT3 Cup. Zij waren ook goed voor de zege in de klasse ‘AM’. Quentin Antonel en Nicolas Vandierendonck reden als vijfde over de meet en tweede in de klasse ‘AM’.
 
In de tweede wedstrijd moesten Xander Przybylak en Laurent Vandervelde jammer genoeg de strijd vroegtijdig staken, daar waar Jan Lauryssen ditmaal tweede algemeen werd. Quentin Antonel en Nicolas Vandierendonck stonden als derde opnieuw op het podium in AM.
 
Q1 Trackracing leidt met nog één meeting te gaan in het teamkampioenschap en Xander Przybylak en Laurent Vandervelde staan stevig aan de leiding in de klasse ‘AM’. Op 21 en 22 oktober eindigt het seizoen in Barcelona

Q1 TrackracingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 2 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons