van der Horst

Q1 Trackracing staat voor een uitgebreid en intensief seizoen 2023

Q1 Trackracing - Porsche 993 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 993 GT3 Cup
Het Limburgse Q1 Trackracing is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de vaste waarden op het nationale en internationale autosportfront, zeker in de Lage Landen, maar ook op de Europese autosportscène. Het team heeft uiteraard een rechtstreekse link met Porsche en het is ook dat Duitse merk dat de rode draad van het programma 2024 vormt. De Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup Open Europe zijn de tweede hoofdmenu’s, maar ook de andere opdrachten zijn bijzonder aantrekkelijk. Het internationale seizoen start voor het team op 27 en 28 april op de Autodroma Internacional do Algarve, uiteraard in Portugal, waar de eerste races van de GT Cup Open Europe op de agenda staan. Twee weken later is het Circuit van Spa-Francorchamps het theater van de eerste wedstrijden van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024.
  • De Swert Opticiens
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Het wordt een intensief seizoen, dat staat vast”, glimlacht teammanager Nicolas Vandierendonck tijdens de testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort, “met maar liefst vijf programma’s, en dat zo goed als allemaal met Porsche. Laten we starten met de GT Cup Open Europe, een kampioenschap dat zes afspraken telt, waaronder één in ons land, op 25 en 26 mei in Spa-Francorchamps. We behaalden in het kampioenschap de afgelopen seizoenen diverse titels en dat is nu ook weer de bedoeling.”
 
Q1 Trackracing doet daarvoor een beroep op niet minder dan vier duo’s met een Porsche 992 GT3 Cup, met name: Stienes Longin en Nicolas Saelens, Xander Przybylak en Lars Zaenen, Laurent Vandervelde en Nathan Brauns en tot slot Nicolas Vandierendonck – Bogdan Duma.
 
De snelste merkencup van de Benelux
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Wat betreft de Porsche Carrera Cup Benelux, daar rekent Q1 GTrackracing opnieuw op Dirk Schouten, die afgelopen seizoen een eerste maal van zich deed spreken in de snelste merkencup van de Benelux. Zijn podium op Circuit Zolder en zijn deelname aan de Porsche Junior shootout 2024, gaven de jonge Nederlander een boost en dat vertrouwen wil hij nu tijdens een nieuw seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux kapitaliseren.

Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Nieuw in het team zijn Niels Langeveld, een routinier uit de toerwagenraces TCR en andere merkencups en de jonge Let Valters Zviedris, de Porsche Sprint Challenge NEZ kampioen 2023.
Met drie snelle rijders in de Porsche 992 GT3 Cup en een startveld waarin heel wat nieuwe namen aan de start komen, willen wij ons vooraan positioneren, maar we weten ook dat de concurrentie opnieuw erg stevig zal zijn”, blikt Nicolas Vandierendonck vooruit. De Porsche Carrera Cup Benelux start op 10 en 11 mei in de Belgische Ardennen op het circuit van Spa-Francorchamps.
 
Het langere werk ook
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
In eigen land zet Q1 Trackracing in op het Belcar Endurance Championship, met een vaste Porsche 992 GT3 Cup voor Filip Teunkens, die het afwisselend met onder meer Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten zal doen, terwijl een tweede wagen zijn opwachting maakt tijdens de tweede race op Circuit Zolder eind juni en uiteraard tijdens de 24 Uur van Zolder. De details van die bemanningen worden later bekend gemaakt. Het seizoen van het nationale uithoudingskampioenschap start op 18 en 19 mei op Circuit Zolder.

Q1 Trackracing - Porsche Cayman GT4
Q1 Trackracing - Porsche Cayman GT4
Ondertussen is het seizoen van de BGDC al gestart en daarin was Q1 Trackracing meteen goed voor de eerste podiumplaatsen van het seizoen. In de eerste race van 100 minuten werden Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck (Porsche Cayman GT4) derde in de klasse GT4, voor twee andere crews van het team, met name Eric Billiard en Quinn Van Hooydonk (Cayman) en het trio Wijtzes-Franssen-Staals (BMW M2). In de tweede wedstrijd van de Terlaemen 200 op Circuit Zolder werden Eric Billiard en Quinn Van Hooydonk tweede in de GT4-klasse, voor Wijtzes-Franssen-Staals en Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck. De volgende afspraak van de BGDC is op 18, 19 en 20 mei op het Franse Magny-Cours.

Tot slot zal Q1 Trackracing ook actief zijn in de Zwitserse Porsche Sprint Challenge en dat met de Roemeen Dragos Buriu.

Persbericht Q1 TrackracingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op maandag 15 april 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons