van der Horst

Q1 Trackracing staat voor zeer drukke periode

Het worden drukke tijden op circuit en in de nieuwe thuisbasis van Q1 Trackracing in Maaseik. In goed twee weken tijd zal het team niet minder dan vier racemeetings afwerken en dat op drie verschillende circuits in binnen- en buitenland. Uiteraard blijft het Limburgse team daarbij trouw aan Porsche, met naast de Porsche 992 GT3 Cup, ook een meeting met de Porsche Cayman GT4 Clubsport. De start van de uitdagende twee weken is nu vrijdag op het circuit van Spa-Francorchamps, voor de tweede meeting van de GT Open Cup.
  • Dreamdrive
Goed anderhalve week na de inhuldiging van de nieuwe werkplaats van Q1 Trackracing in Maaseik, onder meer in aanwezigheid van de Burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere, trekt Q1 Trackracing richting de Ardennen voor de Belgische manche van de GT Open International en de GT Open Cup. Het team zet twee Porsche 992 GT3 Cup in, voor de duo’s Laurent Vandervelde en Xander Przybylak enerzijds, en Nicolas Vandierendonck en Fidel Castillo anderzijds.
 
Laurent Vandervelde, die aan zijn tweede seizoen bij het team toe is, kijkt alvast naar de race van zondag uit: “Het wordt een bijzondere wedstrijd, want waar we normaal tweemaal ongeveer een uur racen, gaat het nu om een heuse uithoudingsrace van 2 uur 20 minuten, op zondag. We starten met meer dan 50 wagens en wij vechten voor de zege in onze klasse. Ik zou iedereen aanraden om richting Francorchamps af te zakken, want de inkom is gratis en het spektakel zal er zeker zijn. De start van onze race is er om 12u45.
 
Via Assen weer naar Spa
 
Amper vier dagen later is Q1 Trackracing in Assen, met de Roemeen Duma Bogdan. Hij maakte eerder dit jaar kennis met het Belgische team Q1 Trackracing tijdens de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en heeft ondertussen een mooie eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux afgewerkt. Na zijn dubbel podium in Zandvoort, is het op 1 juni tijd voor de tweede meeting, op het circuit van Assen in Noord-Nederland.
 
Vervolgens is het tijd voor de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship (2-3 juni) waarin de kleuren van Q1 Trackracing verdedigd worden door Jan Lauryssen (Porsche met startnummer #54) enerzijds en Glenn Paenen, Jan Ooms en Filip Teunkens (Porsche met startnummer #55) anderzijds. Beide duo’s racen op zaterdagavond drie uur lang, tussen 19u00 en 22u00, met een finish bij het vallen van de nacht en ook hier goed nieuws, want opnieuw is de toegang gratis!
 
En dan naar Hockenheim voor 75 jaar Porsche
 
Zo’n drukke agenda vereist inzet van het hele team en het is nog niet afgelopen”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “Op 10 en 11 juni gaan we aan de slag in Hockenheim waar de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux plaatsvindt. Het wordt een bijzonder weekend, in het teken van 75 jaar Porsche, maar ook van de 100ste verjaardag van de 24 Hours of Le Mans, een race die datzelfde weekend wordt afgewerkt. Wij doen het echter in Hockenheim met onze twee jonge talenten, de Nederlander Dirk Schouten en de Fransman Quentin Antonel. Zij werken er de derde en vierde race van het seizoen af, uiteraard beiden in de machtige Porsche 992 GT3 Cup, een bolide met meer dan 500 pk. Ik wil iedereen van het team dan ook bedanken voor het werk en de drive, want dat maakt Q1 Trackracing tot het team dat het is!” 

Q1 Trackracing Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 25 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons